/ Са састанка
10/09/2021 u 10:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Наставља се Програм стручног оспособљавања високошколаца: Објављен Позив за послодавце

Послодавци су дужни да корисницима пруже оспособљавање у складу са Програмом стручног оспособљавања

Јавни позив за послодавце из приватног и јавног сектора, који обављају дјелатност на територији Црне Горе, објављен је данас, док ће се пријаве подносити од 15. септембра до 15. октобра текуће године (до 15 сати).

- Послодавци из приватног сектора пријаве за учешће у Програму стручног оспособљавања подносе подручној јединици Завода за запошљавање Црне Горе (бироу рада / канцеларији) према сједишту послодавца и преко портала електронске управе (еУправе). Послодавци из јавног сектора пријаве за учешће у Програму подносе Управи за кадрове и преко портала електронске управе (еУправе). Упутство за подношење Пријаве за све послодавце преко портала еУправе се налази на порталу еУправе www.euprava.me. Корисници за обављање стручног оспособљавања добиће прилику за пријаву након истека рокова за пријаву послодаваца. Право на стручно оспособљавање имају лица са стеченим високим образовањем која немају радно искуство у одређеном нивоу образовања и на евиденцији су Завода за запошљавање- саопштено је из Министарства просвјете, науке, спорта и културе.

Стручно оспособљавање корисника траје девет мјесеци и признаје се као радно искуство у трајању од 12 мјесеци и као услов за полагање одговарајућег стручног испита са стеченим високим образовањем.

Послодавци су дужни да корисницима пруже оспособљавање у складу са Програмом стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:44