ОШ Октоих / -ОШ Октоих
23/05/2023 u 08:29 h
Natalija MrdakNatalija Mrdak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ne znaјu gdјe će sa đacima iz OŠ "Oktoih"

Ministarstvo, u saradnji sa upravom škole, traži najbolje rješenje i očekujemo da ćemo ga naći u najskorije vrijeme na dobrobit svih, kažu iz resora prosvјete

Tim Ministarstva prosvjete, u saradnji sa upravom podgoričke OŠ "Oktoih", i dalje traži najbolje rješenje kada je riječ o problemu prebukiranosti u toj obrazovnoj ustanovi, nakon što roditelji đaka drugog i trećeg razreda nijesu prihvatili da se od septembra nastava organizuje u poslovnom prostoru pod Ljubovićem. Iz ministarstva su za portal Roditelji.me kazali da su uprava škole i roditelji izabrali taj prostor, koji je, kako su objasnili, bio najprihvatljiviji.

– U ovom trenutku prostor škole "Oktoih" je prebukiran i samim tim neuslovan za normalno odvijanje nastave. Tim Ministarstva prosvjete, u saradnji sa upravom škole, traži najbolje rješenje i očekujemo da ćemo ga naći u najskorije vrijeme na dobrobit svih – saopštili su iz tog ministarstva.

Kako su dodali, izboru prostora prethodili su brojni sastanci kojima su prisustvovali predstavnici roditelja, uprave škole i ministarstva.

– Međutim, poslovni prostor kao privremeno rješenje nije dobio podršku roditelja djece koja pohađaju OŠ "Oktoih". Prvobitno je to bila njihova ideja, koju smo razmotrili i ozbiljno sagledali, kako bismo omogućili nesmetano funkcionisanje od septembra, tako da smo sada prinuđeni da i dalje tražimo rješenje – naveli su iz ministarstva.

Roditelji su pred praznik obaviješteni da će 12 odjeljenja drugog i trećeg razreda od septembra nastavu pohađati u poslovnom prostoru u blizini Ljubovića. Zatečeni ovom odlukom, koja im je saopštena preko predstavnika Savjeta roditelja, poručili su da neće dozvoliti da njihova djeca, koja su se tek adaptirala na školske obaveze, napuste matičnu školu.

Roditelji koji su se obratili portalu Roditelji.me kažu da su svjesni da je problem prebukiranosti u OŠ "Oktoih" prisutan već nekoliko godina, ali se uvijek aktuelizuje tokom ili nakon upisa nove generacije prvaka. U međuvremenu, kako ocjenjuju, ne radi se na iznalaženju rješenja koje bi bilo prihvatljivo za sve.

Uporedo sa iznalaženjem privremenog rješenja za prostorne probleme, već je pokrenuta procedura za izgradnju novog paviljona u krugu škole, ali taj plan ne može biti realizovan do početka naredne školske godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 10:33