фото: Министарство / - фото: Министарство
20/04/2022 u 12:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нелегални риболов на мору: Акције полиције и министарства дале резултате

Министарство ће и у наредном периоду наставити са разним акцијама и активностима

Након трећег састанка Радне групе за сузбијање нелегалног риболова, патролним бродом Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде, спроведене су акције контроле на подручју Бококоторског залива, приликом које је контролисан већи број затечених лица, како спортских риболоваца, тако и привредних рибара.

Како је саопштено из овог ресора, у наведеним акцијама, у којима су учествовали Инспектори за морско рибарство из Котора и Херцег Новог, руководилац јединице патролних бродова и чамаца Херцег Нови, представници Министарства и чланови грађанске иницијативе Стоп криволову,  патролним бродом  обиђен је комплетан терен на потезу Опатово-Морињ-Липци-Рисан-Пераст-Бијела-Херцег Нови-Игало.

image

фото: Министарство

- фото: Министарство

 - Током акције из мора су одстрањивани нелегални и необиљежени рибарски алати и опрема постављена од стране непознатих власника, и то : шест самоловки, двије врше, два  парангала за хоботнице на којим је било по 20 замки, једна необиљежена мрежа стајачица од  око 100 метара, три повезане необиљежене мреже у дужини од око 600 метара - навели су из Министарства.

Такође, како додају, овом приликом издата су и два прекршајна налога којима су новчано кажњени затечени прекршиоци.

image

фото: Министарство

- фото: Министарство

 - Сав нелегални рибарски алати и опрема је уништена, а затечени улов враћен у море, осим повезаних мрежа које су непрописно постављене у море од стране привредног рибара, којем је након идентификације и окончања прекршајног поступка алат враћен - истичу они.

Упозоравају да су сви спортски риболовци у складу Законом о морском рибарству и марикултури дужни да пропсино изврше обиљежавање риболовног алата (једне врше) и то на начин што ће исписати број дозволе, док привредни рибари исписују број риболовног пловног објекта уписаног у дозволи за обављање привредног риболова.

 - Министарство ће и у наредном периоду, у циљу очувања нашег националног богатства, кроз рад Радне групе за борбу против нелегалног риболова наставити са разним акцијама и активностима у циљу сузбијања свих видова нелегалног риболова - закључили су они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:32