/ -интернет
15/07/2022 u 08:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nema novih mjera, preporuka da ugosistelji i hotelijeri nose maske

Preporučuje se nošenje maski na aerodromima, željezničkim stanicama i autobuskim stajalištima, kao i na mjestima gdje se primjeti veće grupisanje ljudi, kažu iz Ministarstva

Vlada Crne Gore donijela je odluku da važeće epidemiološke mjere protiv koronavirusa, ostaju na snazi narednih 14 dana, a shodno promjenama aktuelne epidemiološke situacije mogu biti korigovane, saopštilo je Ministarsto zdravlja.

- S obzirom da je turistička sezona u punom jeku i veliki broj turista ljetuje u Crnoj Gori, vlasnicima turističkih kompanija (ugostitelji/hotelijeri) snažna je preporuka nošenje zaštitnih maski od strane svih zaposlenih, u cilju prevencije COVID-19 i održivosti rada tokom ljetnje turističe sezone- naveli su iz Ministarsta.

Takođe, preporučuje se nošenje maski na aerodromima, željezničkim stanicama i autobuskim stajalištima, kao i na mjestima gdje se primjeti veće grupisanje ljudi, a preporuka se posebno odnosi na hronične bolesnike, starija lica i imunokompromitovane osobe.

Nošenje zaštitne maske preporučuje se među osobljem predškolskih ustanova.

-Dalje praćenje i razvoj epidemiološke situacije može da utiče na eventualnu izmjenu postojećih mjera- kazali su iz Ministarsta zdravlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:03