/ - SCOTT GRAHAM/UNSPLASH
16/09/2023 u 06:42 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nevjerovatna dešavanja u državnim institucijama: "Nestali" djelovodnik pronađen u kancelariji

Iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma prekjuče su saopštili da je nestao djelovodnik u koji se upisuju predmeti Direktorata za inspekcijski nadzor, odnosno Građevinske inspekcije

Djelovodnik Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma iz 2022. godine, za period 23. novembar – 31. decembar te godine, čiji nestanak je taj resor prekjuče prijavio policiji, juče je pronađen, saznaje "Dan". Iako je u četvrtak nestanak tog dokumenta prijavljen policiji, već juče je došlo do preokreta i tužilaštvo je zatvorilo slučaj jer ih je policija obavijestila da su od zaposlenih u ministarstvu dobili informaciju da je djelovodnik pronađen. Iz Uprave policije nam je nezvanično potvrđeno da je slučaj zatvoren jer su informisani da je predmet čiji je nestanak prijavljen ipak pronađen.

Iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma prekjuče su saopštili da je nestao djelovodnik u koji se upisuju predmeti Direktorata za inspekcijski nadzor, odnosno Građevinske inspekcije.

– Kako građani svakodnevno dolaze u prostorije ministarstva, te se značajan broj njihovih dokumenata odnosi upravo na ovu djelatnost ministarstva, važno nam je da o ovom pitanju budu pravovremeno i objektivno informisani – saopštili su prekjuče iz ministarstva.

Ni ministarki nije lako

Direktor Ekološkog pokreta "Ozon" Aleksandar Perović kaže da je veoma teško ispratiti sva dešavanja u institucijama sistema, koje bi trebalo da budu primjer sigurnosti i dobrog upravljanja. On je kazao da iskreno žali zbog pozicije ministarke Novaković Đurović, koja pažnju mora usmjeriti na radni prostor i ljude kojim je okružena.

– Nadam se da će se izvući pouka. Malo je mnogo da poslije kopanja tunela do depoa već sledeći dan imamo vijest o nestanku djelovodnika – rekao je Perović.

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović slučaj je prijavila policiji, ali i preduzela mjere za utvrđivanje odgovornosti u samom ministarstvu.

– Pokrenute su mjere za utvrđivanje odgovornosti u resoru. Riječ je o djelovodniku vezanom za inspekcijski nadzor i imam osnova da sumnjam da je dokument ukraden kako bi se onemogućilo adekvatno funkcionisanje ministarstva u ovoj oblasti. To može odgovarati različitim strukturama, uključujući i kriminalne, jer se na ovaj način usporavaju aktivnosti inspekcijskog nadzora ali i naš cjelokupan rad. Da ne prejudiciram ishod postupka, očekujem da vrlo brzo imamo epilog ove situacije. S tim u vezi, sačekaćemo završetak postupka i obavijestiti javnost o ishodu. Kako bi se preduprijedile slične situacije, osim utvrđivanja odgovornosti, razmatramo i uvođenje rigoroznih, pa i nepopularnih mjera kontrole zaposlenih i stranaka ukoliko i to bude potrebno – navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:04