/ Фото: Лазар Ружић
28/10/2021 u 12:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никола Марковић именован за в.д. генералног директора РТВ Никшић

Марковић је током своје каријере био помоћник главног и одговорног уредника Дана

Дугогодишњи новинар Никола Марковића именован је за вршиоца дужности генералног директора РТВ Никшић. 

То је одлучено на данашњој сједници Савјета РТв Никшић. 

- Неопходна професионализација и унапређење новинарских стандарда, увођење нових програмских садржаја РТВ НK један је од приоритета новог Савјета и стога вјерујемо да ће ова кадровска промјена довести до жељених резултата и остварења зацртаних циљева - саопштио је предсједник Савјета РТВ НK Мирослав Станишић.

На овај начин, каже Станишић, Савјет жели да да допринос развоју не само РТВ НK већ и Никшића уопште тако што ће, како истиче, утицати да се наши суграђани који су каријере остваривали негђе друго почну да се враћају и дају допринос развоју наше општине.

Марковић је добитник најпрестижнијих награда као што су Специјална награда ЕУ за истраживачко новинарство и Награда за животно дјрло “Вељко Влаховић” Удружења новинара Црне Горе.

Марковић је током своје каријере био помоћник главног и одговорног уредника Дана, уредник емисија на РТЦГ и Радио Никшићу и дописник бројних медија из иностранства.

Обављао је дужност предсједника Kомисије за истраге напада на новинаре, био члан Радне групе ОЕБСА у Бечу за саморегулацију медије, као и члан радне групе за медијско законодавство.

Више година био је стручни сарадник у практичној настави на Факуктету политичких наука Универзитета Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. jun 2023 17:27