/ - RADOVAN NIKOLIć
19/06/2023 u 09:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić reagovao na saopštenje Sindikata izabranih doktora: Primljen sam na osnovu oglasa

Sa Ministarstvom zdravlja sam ranije imao zaključen ugovor o pružanju konsultantskih usluga za poslove koji nijesu u opisu sistematizovanih radnih mjesta. Dakle nisam na taj način zasnovao radni odnos već samo bio angažovan, a sve u skladu sa zakonom, pojasnio je on

V.d. generalnog direktora Direktorata za zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja Radovan Nikolić reagovao je na saopštenje čelnika Sindikata izabranih doktora, kako bi, ističe, detaljno razjasno svaku od tvrdnji. Naveo je da nikada nije imao zaključen ugovor o djelu sa Ministarstvom zdravlja niti je primljen po osnovu istog. 

- Primljen sam na osnovu javnog oglasa u skladu sa zakonom, što je  lako provjeriti. Sa Ministarstvom zdravlja sam ranije imao zaključen ugovor o pružanju konsultantskih usluga za poslove koji nijesu u opisu sistematizovanih radnih mjesta. Dakle nisam na taj način zasnovao radni odnos već samo bio angažovan, a sve u skladu sa zakonom. Radni odnos u Ministarstvu zdravlja zasnovao sam na poziciji samostalnog savjetnika 3 u Službi za opšte i kadrovske poslove. U toku probnog rada, jednom sam raspoređen na poziciju samostalnog savjetnika 1 u Direkciji za normativne poslove, iz razloga što je novom sistematizacijom ukinuto radno mjesto na koje sam primljen, pa je poslodavac bio u obavezi da me rasporedi na drugo odgovarajuće mjesto, shodno članu 130 Zakona o državnim službenicima i namještenicima. Svakako da predstavnici sindikata mogu da provjere navedene tvrdnje preko Upravne inspekcije, što ih i pozivam da urade, pojasnio je on.

Kako je dodao, njegovu eventualnu smjenu sa trenutne pozicije ne bi plaćali građani, jer je imenovan za vršioca dužnosti a ne na petogodišnji mandat, a sve u skladu sa članom 61 Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

- Kada je riječ o izmjenama spornog GKU, za koje svakako smatram da su apsolutno u skladu sa zakonom, istina je da direkcija kojom sam ja rukovodio do skora nije nadležna za rad na izmjenama istog, niti sam ja personalno učestvovao u tom postupku, što je takođe lako provjerljivo. Dakle, apsolutno svaka tvrdnja iz jučerašnjeg saopštenja je bila neistinita. Žalosno je što se predstavnici određenog broja ljekara bave ovakvim radnjama, a primarno bi trebalo da daju doprinos unapređenju zdravstvene zaštite na primarnom nivou, a taj doprinos je za sada izostao, jer u javnom diskursu nijesmo čuli bilo šta što bi moglo da doprinese tom unapređenju, već samo prazne priče, zamjene teza i neistine. Pozivam ih još jednom da se manu prizemnih saopštenja i drugih zakulisnih radnji, te  dostave pisani predlog Ministarstvu zdravlja, nakon kojeg će biti organizovan radni sastanak i biti riječi o konkretnim rješenjima, zaključuje on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 04:45