Никшић, скуп подршке Украјини / - фото: Б.Б.
06/03/2022 u 11:51 h
Biljana Brašnjo, Blaženka GolubovićBiljana Brašnjo, Blaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Скуп подршке; Никшићани поручили: Грађани Украjине, нисте сами, уз вас смо

Скуп подршке огранизује група грађана

На никшићком Тргу слободе окупљају се грађани у знак подршке Украјинцима.

Скуп подршке огранизује група слободних грађана Никшића.

Окупљени носе црногорске и заставе Украjине, као и транспаренте на коjима пише: "Стоjимо за мир", "Стоп рускоj агресиjи", "Грађани Украjине, нисте сами, уз вас смо".

Студенткиња Ана Кнежевић казала је да дубоко саосјећа са својим колегама у Украјини којима су у трену срушени снови о једном нормалном животу, који су планирали, који су сањали.

- Дубоко саосјећам и са дјецом којој је овај рат одузео безбрижно дјетињство, а дјечији осмијех претворио у страх, бригу, и у сузе. Дубоко ме потреса и бол родитеља који губе своју дјецу због безумља моћника чија дјеца вјероватно се школују у иностранству на скупим колеџима, док туђу дјецу шаљу да гону као топовско месо - казала је Кнежевићева.
Окупљеним Никшићанима обратио се и Драган Никчевић који је казао да је убијеђен да сад има оних који их броје да виде колико их има.

- Довољно нас је. Ми смо дио стотина хиљада, милиона оних који данас протестују против безумља које проводи Путин са његовом камарилом. Напасти једну суверену земљу, која је толико немоћну да се одбрани од толике свјетске силе је највећа сеамота човјечанства, невиђена још од Хитлеровог напада на Европу. И због тога немојте нас бројати - поручио је Никчевић.

Он се обратио својм суграђанима који су на другој страни и поручио им да добро размисле каквој пропаганди подлијежу.

- Није Украјина напала Русију, него је Русија напала Украјину, није Србију напало Косово него је Србија напала Косово. Немојте да подлијежете таквој пропаганди која тонама лажи засипа наш црногорски народ - поручио је Никчевић.

Магистар Ана Пековић обратила се суграђанима, Црногорцима, Европи и свим грађанима свијета. Он је истакла да је цивилизацијски неопходно исказати свој антиратни став, осудити агресију и позвати на мир.

- Данас се та морална обавеза упућује из слободарског града и утврде црногорског антифашизма -  града Никшића, мог и вашег огњишта, због наших предака. Мој глас је прекинут с првим испаљеним метком, с првом баченом гранатом, с првим бомбама и пројектилима који су беспоштедно који су разорили и још увијек у парампарчад претварају и школе, и универзитете, и болнице, и другу цивилну инфраструктуру, и оно што је најсуровије - људска тијела међу којима као најезивији споменици злих умова леже искасапљена тијела невине украјинске дјеце - казала је Пековић.

Испред организатора обратила се и психолог Ранка Божовић.

Након говора окупљени грађани су се разишли.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 11:03