URA (Ujedinjena reformska akcija) / - URA - UJEDINJENA REFORMSKA AKCIJA
04/12/2023 u 11:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nikšićka URA: Institucije da zaštite Pavićevića i najoštrije kazne napadače

Aktivisti su konstantno izloženi medijskom linču, koji rezultira fizičkim nasiljem kakvom smo na žalost i ovog puta svjedoci, upozoravaju iz GP URA

Najoštrije osuđujemo nastavak pritisaka na građane koji javno kritički deluju i ukazuju na štetna postupanja, i zahtijevamo od vladajućih struktura da odmah reaguju i najoštrije kazne počinioce, saopštio je Građanski pokret URA povodom prebijanja akriviste Boška Pavićevića u Nikšiću.

- Ovog puta na udaru nasilnika našao se građanski aktivista Boško Pavićević koji je, nakon prebijanja zbog toga što je pokušao da fotografiše nepropisno parkiranje i mučenje životinja, trenutno na KBC-u i čeka operaciju vilice, a klinički nalaz uključuje i brojne podlive, iščašeno rame, potres mozga i polomljene zube - saopštili su danas iz nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA.

Kako su kazali, namjera batinaša je očigledna.

- Radi se o upozorenju i zastrašivanju građanskih aktivista zbog sve veće podrške koju imaju u razotkrivanju štetnih postupanja. Ovo je samo nastavak pritisaka i napada na slobodoumne i misleće ljude koji se ne mire sa devastiranjem naših gradova, privatizacijom institucija i ‘"disciplinovanjem" svih koji se usprotive. Aktivisti su konstantno izloženi medijskom linču, koji rezultira fizičkim nasiljem kakvom smo na žalost i ovog puta svjedoci. Atmosfera linča ima za cilj da se ovakvi i gori napadi opravdaju. Prebijanje građanskih aktivista sumorna je i neprihvatljiva slike protiv koje moraju ustati sve građanke i građani Nikšića - ističe se u saopštenju.

- Iskazujući punu podršku svim društvenim aktivistima čije je djelovanje upućeno na mijenjanje nivoa svijesti naših građana u vezi sa kulturom življenja i tolerancijom uopšte, nikšićki odbor URE još jednom apeluje na nadležne zahtijevajući hitnu reakciju u cilju otkrivanja i procesuiranja odgovornih za ovaj nasilnički čin - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 10:02