Prosvjetni radnici, Nikšić / - ŽELJKO ŠAPURIć
03/11/2022 u 17:35 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikšićki prosvjetari izrazili protest povodom neadekvatnog povećanja zarada

Povećanje minimalne zarade od 15 odsto za prosvjetne radnike Crne Gore samo je još jedan pokazatelj da je ova profesija marginalizovana, iako predstavlja jedan od stubova svakog društva, poručili su okupljeni ispred nikšićke Gimnazije

Ispred nikšioćke Gimnazije "Stojan Cerović" danas su se okupili prosvjetni rasdnici kako bi izrazili protest povodom, kako kažu, neadekvatnog povećanja zarada.

- Dajemo podršku nastavku pregovora u nadi da će naši prvobitni zahtjevi biti ispunjeni. Takođe bih pozdravila sve kolege koji su se danas u istom terminu okupili ispred svojih škola - naročito Gimnaziju u Kotoru, Srednju stručnu školu u Herceg Novom, Srednju školu Danilo Kiš u Budvi. Svi oni žele da iskažu podršku nama u nadi da će naši prvobitni zahtjevi biti ispunjeni, navela je profesorica Nevena Nenezić Vujošević.

image

Nenezić Vujošević

- ŽELJKO ŠAPURIć

Kako su poručili, poziv učitelja, nastavnika i profesora treba da bude znatno vrijedniji u očima vlasti i cjelokupnog društva, prenosi RTNK.

Povećanje minimalne zarade od 15 odsto za prosvjetne radnike Crne Gore samo je još jedan pokazatelj da je ova profesija marginalizovana, iako predstavlja jedan od stubova svakog društva, poručili su okupljeni ispred nikšićke Gimnazije. Kako ističu, pored brojnih problema postoji jedan gorući, koji je egzistencijalne prirode.

Postavljaju i pitanje da li je najavljeno povećanje zarada dovoljna nagrada za danonoćni trud koji ulažu, i dodaju da neće odustati ovoj borbi.

Prosvjetni radnici su uputili i otvoreno pismo ministru finansija Aleksandru Damjanoviću, u kojem, između ostalog, navode da imaju razumjevanja za trenutnu situaciju u kojoj se cjelokupno društvo nalazi, ali neće pristati na selektivna povećanja.

Upućuju i apel ostalim kolegama da se pridruže borbi, kako bi sačuvali dignitet ove uzvišene profesije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 01:47