/ ФОТО: МИНИСТАРТСТВО ЗДРАВЉА
11/04/2022 u 13:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Њемачка донирала ДЗ Беране вриједну лабораторијску опрему

Експерти Института Роберт Кох наредних дана у Беранама организоваће стручну обуку особља задуженог за типизацију и секвенционирање узорака

Амбасада Савезне Републике Њемачке, у сарадњи са Националним институтом за јавно здравље Њемачке „Роберт Кох“, донирала је  Дому здравља Беране опрему за ПЦР и Микробиолошку лабораторију, вриједности око 35 хиљада еура.

Такође, експерти Института Роберт Кох наредних дана у Беранама организоваће стручну обуку особља задуженог за типизацију и секвенционирање узорака.

Државни секретар у Министарству здравља Вељо Чађеновић захвалио се на вриједној донацији и наставку сарадње са Савезном Републиком Њемачком, подсјећајући на бројне донације и помоћ коју је Њемачка пружила Црној Гори у борби са пандемијим КОВИД-19.

Посебно је нагласио значај упућивања донације ка здравственим установама на сјеверу Црне Горе који је, како је казао, у претходном вишедеценијском периоду  био запостављен.

- Веома нас радује сарадња њемацких здравствених слузби са црногорским здравственим институцијама, посебно у оним дјеловима Црне Горе гдје је потребна подршка инфраструктури здравственог система. Зато охрабрујемо представнике црногорског здравства да наставе сарадњу која је и у протеклом периоду била веома добра- поручио је њемачки амбасадор у Црној Гори Роберт Вебер.

Директорица Дома здравља Беране др Јулијана Зечевић такође је изразила захвалност њемачком амбасадору и народу Њемачке на досадашњој сарадњи и помоћи, наглашавајући значај унапређења лабораторијске дијагностике у овом подручју сјеверне регије. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:46