Foto Sasa Djordjevic / - FOTO SASA DJORDJEVIC
08/08/2022 u 06:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Noćni Vukovi partijama: Ne plašite se, zašto da vas napadamo kad ste pomogli potpisivanje Temeljnog ugovora

Nemamo vremena da se bavimo sudskim postupcima, još manje da se sa vama raspravljamo, jer kako kaže engleska poslovica: ne rvaj se sa svinjom u blatu, em se isprljaš, em se njoj sviđa

Noćni vukovi Crne Gore, koje predstavlja Vukoman Bulatović, oglasili su se zbog, kako navode, sve češćih pominjanja organizacije koju predstavlja u negativnom kontekstu, a koji navodi su zasnovani na neistinitim i izmišljenim činjenicama, proizvedeni i forsirani od nekoliko portala koji već duže vrijeme šire neistine o njima. 

Saopštenje NV CG prenosimo u cjelosti: 

Prvo želimo da se obratimo predstavnicima ovih medija koje ne možemo nazvati ni ,,poštovani“ ni ,,gospodo“. To su prije svih cdm i portal analitika čija imena ćemo pisati malim slovima jer ono što oni rade i čime se bave za svakog čovjeka koji ima i malo dostojanstva je mizerija.

Čitajući što pišete o nama ne možemo da se ne zapitamo jeste li vi ljudska bića i imate li ikakvog moralnog zakona u sebi. Ako već sebe nazivate novinarima i bavite se djelatnošću koja utiče na javnost red bi bio da se pridržavate bar osnovnih zakonskih načela koji uređuju tu djelatnost.

Ne ulazeći u istoriju gluposti i laži koje ste o nama pisali i objavili ova poslednja o navodnim prijetnjama našeg kluba nekim političarima prevazilazi čak i vaš stepen novinarskog autizma. Svjesni smo da do vas neće doprijeti ništa što kažemo, jer ovdje se radi o vašoj mržnji prema nama koja može biti zasnovana samo na različitim mišljenjima, ali hoćemo da znate da prelazite sve granice društveno prihvatljivog ponašanja.

Zbilja nemamo vremena da se bavimo sudskim postupcima, još manje da se sa vama raspravljamo jer kako kaže engleska poslovica: ne rvaj se sa svinjom u blatu, em se isprljaš, em se njoj sviđa. Svaku raspravu sa vama vidimo kao prljanje, a vi nađite bilo kakvu istinitu stvar u kojoj nismo postupili po zakonu pa ćemo rado odgovarati sudu javnosti.

Dakle, od vas tražimo da navedete imena članova Noćnih vukova koji su navodno prijetili ili da demantujete vijest koju ste plasirali. Izvinjenje od vas nam ne treba, sve vam je oprošteno činjenicom da ste takvi kakvi jeste.

Drugo, obraćamo se crnogorskom MUP-u i tužilaštvu. U svim ovim podmetanjima i lažima ne možemo da ne prepoznamo istu metodologiju, rukopis i potpis nekih portala koji po službenoj dužnosti pripremaju za linč javnosti one koji im ne odgovaraju, pa pitamo priprema li ANB na ovaj način da nas diskredituje i “ubijedi” Vladu da smo “opasnost” za državu Crnu Goru, koja je i naša država koliko god željeli da nas predstave kao njene neprijatelje.

Obavještavamo vas da ćemo podnijeti krivične prijave protiv:

1. NN lica za lažno predstavljanje

2. Za prijetnju NN lica izrečenu u naše ime, kojom prijetnjom je ugrožena lična bezbjednost visokih funkcionera SDP-a

3. Za izazivanje panike i nesigurnosti određenog dijela javnosti

Nadamo se da će i policija i tužilastvo doći do potrebnih informacija koje će odgovorno lice ili više njih izvesti pred lice pravde.

Ovim putem molimo državne službe da vjerodostojno i u što kraćem vremenskom roku obavijeste javnost o daljim koracima po navodima naše krivične prijave. Takođe, u komentarima na ove tekstove imate i poziva na odstrel vukova, pa pošto smo i mi građani možda i po tom osnovu da ispitate okolnosti prijetnji. 

U svakom slučaju tražimo da utvrdite da li su NVCG prijetili ikome u ovom slučaju ili ovi kvazi mediji šire mržnju i stvaraju nezdravu atmosferu u društvu.

Treće, obraćamo se partijama koje smatraju da će im fabrikovani napadi Noćnih vukova na njihove čelnike donijeti kakvu korist. Ne bojte se od nas, tu smo da vam pomognemo u nevolji, kao što već jesmo nekima koji nas sad najviše prozivaju. I malo ste zakasnili sa ovakvim podmetanjima. Zašto bi vas sad napadali kad ste pomogli potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC za koji smo se mi zalagali. Vjerujte, mi ćemo vas od vaših pristalica braniti.

Četvrto, obraćamo se ljudima koji nas zovu i pružaju podršku. Prije svega izražavamo zahvalnost na ovako masovnoj reakciji i zbilja smo zatečeni količinom podrške i ljubavi. To dokazuje da nije svako zlo za zlo i da su ove škrabotine priučenih botova izazvale i nešto dobro.

Tražite našu jaču reakciju ali smatramo da za tim zaista nema potrebe. Uz bratsku zahvalnost za sve, pozdravljamo vas riječima besmrtnog Dostojevskog:

,,Ako na svom putu do cilja budeš zastajkivao kako bi kamenom gađao svakog psa koji na tebe laje, nikad nećeš stići do cilja". 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:01