Ceremonije polaganja zakletve volontera Mirovnog korpusa / - PEACE CORPS
20/12/2023 u 17:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nova grupa volontera Mirovnog korpusa počela službu u Crnoj Gori

Ključni dio ceremonije je bio polaganje zakletve volontera koja simbolizuje njihovu posvećenost službi i predstavlja oličenje glavnih vrijednosti Mirovnog korpusa, navodi se u saopštenju

Nova grupa od sedam volontera Mirovnog korpusa danas je zvanično položila zakletvu, čime su započeli svoju službu u Crnoj Gori.

Iz Mirovnog korpusa su kazali da je sedam volontera obećalo da će nadograditi uspjeh koji su postigle njihove kolege tokom prve godine službe u Crnoj Gori.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke istakla je značaj kulturne razmjene i volonterizma u smislu podsticanja boljeg razumijevanja među narodima.

image

Ceremonije polaganja zakletve volontera Mirovnog korpusa

- PEACE CORPS

Predstavnik Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Marko Vukašinović naglasio je značaj saradnje crnogorskih nastavnika i volontera Mirovnog korpusa, ističući transformativni uticaj koji ona može imati na učenike i prosvjetne radnike.

Direktorka Mirovnog korpusa u Crnoj Gori i Albaniji Megan Vilson rekla je da je uvjerena u sposobnost nove grupe volontera "da nas približe misiji Mirovnog korpusa, svijetu mira i prijateljstva".

- Ključni dio ceremonije je bio polaganje zakletve volontera koja simbolizuje njihovu posvećenost službi i predstavlja oličenje glavnih vrijednosti Mirovnog korpusa, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su novi volonteri izveli predstavu, pokazujući svoje talente, uključujući poznavanje crnogorskog jezika i tradicionalnih narodnih igara.

Kako je saopšteno, sedam volontera Mirovnog korpusa će živjeti sa porodicama domaćinima u lokalnim zajednicama i raditi zajedno sa crnogorskim kolegama kao nastavnici engleskog jezika.

Iz Mirovnog korpusa su kazali da će volonteri podržavati svoje kolege nastavnike da angažuju mlade ljude u vanškolskim klubovima, obrazovnim kampovima i sportskim inicijativama.

Oni su podsjetili da volonteri Mirovnog korpusa služe u Crnoj Gori na poziv crnogorske vlade.

Mirovni korpus je 1961. godine osnovao američki predsjednik Džon Kenedi, a misija te organizacije je da doprinese razvoju zemalja domaćina i promoviše međukulturalno razumijevanje između Amerikanaca i drugih nacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jun 2024 23:17