Ana Novaković Đurović / - RADE KOPRIVICA
05/04/2023 u 19:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novaković Đurović: Odluka o rušenju nelegalnih objekata Đukanovića zakonita

Đukanovićeve advokativca Neda Ivović kazala da je odluka Ministarstva ekologije, kojom se nalaže rušenje objekata u vlasništvu porodice Đukanović – predstavlja očigledno pravno nasilje

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović saopštila je da je odluka o rušenju objekata Mila Đukanovića apsolutno u skladu sa zakonom, te da se objekti mogu zakonito srušiti, javljau TV Vijesti.

Advokatica Ivović: Odluka o rušenju je pravno nasilje, Đukanović će pokrenuti postupke

Đukanovićeve advokativca Neda Ivović ranije danas je kazala da je odluka Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kojom se nalaže rušenje objekata u vlasništvu porodice Đukanović – predstavlja očigledno pravno nasilje, te bezobzirno ignorisanje relevantnih propisa, kao i egzaktnih i lako provjerljivih činjenica, prenosi portal RTCG.

Inspekcija naredila Milu Đukanoviću da sruši nelegalne objekte u Kočanima

Novaković Đurović je u gostovanju na Televiziji Vijesti kazala da je 29. marta "na objektu zalijepljen poziv stranci da će 31. marta biti izvršen inspekcijski nadzor”. Kaže i da je vlasnik objekta mogao da se pojavi i da eventualno da komentare.

DPS: Torba Novaković Đurović košta sedam mjesečnih plata

Ona je ocijenila da je rušenje objekata "apsolutno u skladu sa zakonom", te da je inspektor samostalan u svom odlučivanju kada ima pravni osnov, jer su kako dodaje, objekti podignuti suprotno planskoj dokumentaciji.

-Dokaz da se inspektor isključivo vodio svojim nadležnostima na tom prostoru je da osim ovih objekata imate i pomoćne objekte, za koje mi nemamo nadležnost da ih kontrolišemo. Inspektor je obavijestio Opštinu Nikšić koja je nadležna za te objekte- zaključila je Novaković Đurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 16:34