Novaković Đurović / - SASAMATIC
09/06/2023 u 13:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novaković Đurović: Rješavamo crnu ekološku tačku u Mojkovcu, čuvamo "suzu Evrope"

Raduje me što smo danas krenuli sa radovima na sanaciji deponije na obali Tare i što ćemo u narednom periodu uspjeti konačno da riješimo ovo ogromno ekološko pitanje i opterećenje za građanke i građane Mojkovca, kazala je ministarka ekologije

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma danas je počelo sa sanacijom nelegalne deponije na obali rijeke Tare u Mojkovcu.

“Nastavljamo da rješavamo crne ekološke tačke u Crnoj Gori. Jako me raduje što smo danas krenuli sa radovima na sanaciji deponije na obali Tare i što ćemo u narednom periodu uspjeti konačno da riješimo ovo ogromno ekološko pitanje i opterećenje za građanke i građane Mojkovca.”, kazala je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

image

Ekološko pitanje opterećenje za građanke i građane Mojkovca

- SASAMATIC

“Veselim se izgradnji zelene oaze na ovoj lokaciji, gdje ćemo svi uskoro moći da uživajmo pored "suze Evrope.”

Podsjećamo, za realizaciju projekta sanacije neuređenog odlagališta Zakršnica–Mojkovac, koji je sproveden u okviru projekta „Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje“ urađen je glavni projekat i elaborat procjene uticaja na životnu sredinu, na koji je Agencija za zaštitu životne sredine dala saglasnost. Vrijednost projekta iznosi oko 3,5 miliona eura, a rok za realizaciju se očekuje u narednih godinu i po.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 12:44