/ Фото: Архива
02/07/2021 u 07:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Нове мјере: Музика уживо до поноћи, пензионерима ваучери

Мјере важе од сјутра до 16. јула

Савјет за борбу против корона вируса донио је нове мјере које ће важити од сјутра до петка, 16. јула, саопштило је Министарство здравља. 

Сви пензионери који се вакцинишу у јулу првом дозом вакцине против корона вируса добијају туристички ваучер у вриједности од 50 еура. Из ресора кажу да ће о начину остваривања овога права, јавност обавијестити Министарство економског развоја.

Омогућава се један слободан дан након вакцинације запосленима у државним институцијама. Препоручујемо приватницима да слиједе наш примјер. О начину остваривања ове могућности, јавност ће извијестити Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија.

Свим држављанима Црне Горе који су вакцинисани Синофарм или Спутњик В вакцином, у сврху путовања у иностранство, а уколико одређена држава то захтијева, омогућићемо бесплатно ПЦР тестирање у Институту за јавно здравље. Нужно је да наши држављани имају доказ о путовању и нужно је да држава у коју иду захтијева ПЦР тест. 

Повећава се дозвољени број навијача на спортским догађајима. Умјесто досадашњих 10 одсто, омогућава се да број посјетилаца буде 30 одсто од укупног броја сједишта.

Продужава се термин извођења музике уживо у баштама и на терасама угоститељских објеката. Умјесто од 20 до 23 сата, музика уживо на отвореном може да се изводи од 20 сати до поноћи.

Шири се листа земаља чији држављани у Црну Гору могу да уђу без тестова или доказа о вакцинацији против корона вируса. Од сјутра, у Црну Гору, слободно могу да уђу држављани Сједињених Америчких Држава и Kанаде.

- Ове мјере важе до 16. јула. Међутим, у случају погоршања епидемиолошке ситуације, мјере ће моментално бити пооштрене у складу са ситуацијом- поручују из Министарства здравља. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

20. septembar 2021 13:24