Фото: Дан / -Фото: Дан
30/08/2021 u 06:38 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нове одлуке у Улцињу: Прво код љекара по КОВИД потврде, па у општину

Нове мјере грађани су различито коментарисали: од оних које је подржавају до оних који тврде да се раде о дискриминацији и уцјени

Грађани Улциња, односно све особе које због административних и других послова имају потребу да посјете зграду Општине Улцињ, за улазак у сједиште локалне самоуправе морају имати потврду да су прележале корона вирус, негативан ПЦР тест или брзи тест. У супротном им неће бити дозовљен улаз.

То је одлука Општинског тима за заштиту и спасавање (ОТЗС), сходно дониjетом закључку са састанка одржаног 23. августа, о уласку грађана у обjекат Општине Улцињ. Како је саопштено, ради се о привременом упутству о начину уласка, кретања и боравка у згради Општине.

– Странке у обjекат Општине Улцињ могу ући само уз доказ о прележаноj Ковид- 19 инфекциjи, потврди о вакцинациjи или уз негативан ПЦР тест не стариjи од 72 сата, односно брзи тест не стариjи од 48 сати.Служба обезбjеђења и заштите ће водити рачуна да грађани приликом боравка у згради Општине посjедуjу jедан од горе наведених доказа, и да ли странке при уласку користе заштитну опрему и држе прописану дистанцу. Ова мjера jе привременог траjања и односи се на период до 3. септембра 2021.године, с тим што се може продужити по указаноj потреби. Захваљуjемо на разумиjевању и jош jедном апелуjемо да грађани и привредници своjа права и обавезе у што већоj мjери остваруjу преко службе Грађанског бироа, те да држе дистанцу и користе заштитну опрему– саопштено је из ОТЗС-а.

И поред уведених мjера од стране Министарства здравља и Института за jавно здравље Црне Горе, епидемиолошка ситуациjа у Општини Улцињ jе алармантна. Број обољелих се ближи бројци од хиљаду.

Предсједник Општине Александар Дабовић, недавно је оцијенио да је епидемиолошка ситуациjа у општини краjње озбиљна и, скоро да се отргла контроли.

– Очигледно jе да смо се превише опустили, немамо довољно вакцинисаних за колективни имунитет, док тренутне мjере Владе ЦГ због слабог и лошег примjењивања, односно непримjењивања, не иду у прилог заштити здравља свих нас. У жељи да не постанемо ново жариште и свакодневно губимо наше наjближе, апелуjем на све вас да се масовно одазовете позиву за вакцинисање, максимално избjегавате непотребне изласке, носите маске и држите хигиjену руку. Здравље свих наших суграђана jе ипак на првом мjесту– поручио је Дабовић.

Нову мјеру грађани су различито коментарисали. Од оних које је подржавају до оних који тврде да се раде о дискриминацији и уцјени. Тврде да ни сви запослени нису вакцинисани нити су прележали Kовид- 19, те да се њима не тражи потврда приликом уласка на радна мјеста.

– Општина је легло инфицираних разним болестима и зато ту не треба улазити; корупција и незнање су двије основне болести које су заразније од короне. Прво треба растеретити канцеларије, да раде двије смјене, јер у једној кацеларији има по пет запослених,тако да општинара има и за трећу смјену. И да се коначно зна радно вријеме, кад је пауза и колико траје, јер ми плаћамо њихово бахаћење и нерад. Част изузецима који служе за примјер- поручују грађани.

Подсјетимо, због епидемиолошке ситуације, у марту ове године, и 350 активних случајева почетком тог мјесеца, Општински тим заштите и спасавања је од тздравља тражио обустављање наставе у школама, затварање свих предшколских установа, забрану окупљања по парковима и на jавним шеталиштима, затварање отворених и затворених теретана и спортских сала, спортских кладионица и аутомат клубова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 18:00