/ - - FOTO: UPRAVA ZA GAZDOVANJE šUMAMA I LOVIšTIMA
24/05/2024 u 11:59 h
DAN portDAN port
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nove zapljene drvnih sortimenata u Jelovici

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima saopštila je da je došlo do nove zapljene drvnih sortimenata u Jelovici

- Dana 23. maja, oko 14 časova, na osnovu anonimne prijave građanina, direktor Uprave je izdao naredbu rukovodiocu Područne jedinice Berane da hitno reaguje po istoj, pa je odmah aktivirao kompletnu Službu za zaštitu šuma, obavijestio Upravu policije i šumarskog inspektora. nZahvaljujući brzoj reakciji i izlasku na teren, službenici Uprave u saradnji sa UP i inspektorom uspjeli su da na lokaciji Kraljevski potok, u blizini sela Praćevac, na području Gazdinske jedinice „Jelovica“, zateknu i zaplijene 15 bespravno posječenih čamovih trupaca, ukupne zapremine 14 m³ - navode u saopštenju.

(FOTO) Rajković: Kriminalne grupe iz Berana zapalile kamion korišćen u Jelovici

Utvrđeno je da su trupci bili neobilježeni, tj. bez šumskog žiga, bez pločica za numerisanje i identifikaciju i bez valjane dokumentacije.

image
- FOTO: UPRAVA ZA GAZDOVANJE šUMAMA I LOVIšTIMA

- Nakon toga, izvršena je zaplijena bespravno posječene građe, koja je lagerisana na sigurnu lokaciju, dok će vozilo uz pomoć kojeg je organizovana zaplijena do daljnjeg čuvati službenici Uprave policije, čime će biti zaštićen od kriminalnih grupa koje su prethodnih dana već učinile više krivična djela. Prikupljni dokazi su proslijeđeni nadležnim organima na dalje postupanje - dodaju oni.

Pozivaju građane da im prijave sve sumnjive radnje u šumama, kako bismo zajednički stali na kraj onima koji žele da unište crnogorski najvredniji prirodni resurs.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. jun 2024 23:09