Са представљања пројекта / - Д.С.
01/10/2021 u 17:07 h
Д.С.Д.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Нови пројекат Црвеног крста Бар: Центар за пружање услуга старијим суграђанима

Ми на локалном нивоу проводимо програм у сарадњи са локалном управом, Центром за социјални рад, Домом здравља и Удружењем пензионера, казала је секретар Зорица Црнчевић

Из Општинске  организације  Црвеног крста Бар данас су најавили још један пројекат Центар за пружање услуга старијим суграђанима, чија реализација почиње 1.новембра.

Према ријечима Зорице Црнчевић, секретара Црвеног крста, пројекат је подржан од Европске уније и аустријске Агенције за развој који реализује на националном нивоу- Црвени крст Црне Горе у партнерству са министарством здравља и Црвеним крстом Аустрије.

- Ми на локалном нивоу проводимо програм у сарадњи са локалном управом, Центром за социјални рад, Домом здравља  и Удружењем пензионера. То су иновативне услуге за старија лица у заједници гдје ће бити социјални радник, медицинска сестра, двије герентодомаћице и 20 волонтера. У том Центру за пружање услуга биће омогућено старијим суграђанима да добију све благовремене информације, да се повезује корисник и институције преко герентодомаћица, волонтера…како би се препознале њихове потребе и што брже задовољиле. Такође, биће организоване радионице, пружаће се помоћ неформалним његоватељима да се обучавају како да „сагоре” стрес јер није лако радити са старијим, тешко болесним особама - истакла је Црнчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:51