Konstitutivna sjednica ZZZCG / - ZZZCG
29/04/2024 u 12:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novo rukovodstvo Zavoda za zapošljavanje: Šipčić novi predsjednik UO, Perčobić novi VD direktora

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore danas je, na prvoj sjednici u novom sazivu, imenovao nove članove tog organa upravljanja kao i vršioca dužnosti direktora institucije.

Na osnovu Rješenja Vlade Crne Gore, sa sjednice od 26. aprila 2024. godine, novi predsjednik Upravnog odbora Zavoda je Aleksandar Šipčić dok su dva nova člana tog organa, predstavnici Vlade, Jelena Sekulić i Marko Ćipović.

Predstavnica Unije poslodavaca Crne Gore u UO Zavoda i dalje će biti Suzana Radulović, a Unije slobodnih sindikata Crne Gore Sandra Obradović.

Novi UO je, na konstitutivnoj sjednici, konstatovao ostavku dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Zavoda Gzima Hajdinage, koji je na toj funkciji proveo 18 mjeseci, a potom za vršioca dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje imenovao Davida Perčobića.

Perčobić je rođen u Baru, oženjen je i otac jednog djeteta. Studirao je na Univerzitetu Džordž Vašington i magistar je Poslovnog menadžmenta. Gotovo sedam godina je bio pomoćnik direktora Zavoda za zapošljavanje. Vodio je i rukovodio brojne međunarodne projekte, vrijedne preko 21 milion dolara, uključujući rad sa drugim organizacionim jedinicama, koordinaciju sa državnim i međunarodnim institucijama i pružanje stručne podrške. Kao iskusan profesionalac sa velikim iskustvom u međunarodnom upravljanju projektima, igrao je ključnu ulogu u različitim inicijativama na visokom nivou čiji je cilj promovisanje razvoja ljudskih resursa i zapošljavanja.

Djelokrug rada, ovlašćenja i odgovornosti Upravnog odbora i direktora Zavoda regulisani su Zakonom o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti kao i Statutom Zavoda.

Mandat Upravnog odbora traje četiri, a direktora Zavoda pet godina.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 06:16