/ - Фото: НПЦГ
18/05/2022 u 15:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НПЦГ: Бивши шеф финансија упао у просторије да врши притисак на запослене

Нови менаџмент на овај начин презентује јавности и надлежним институцијама са каквим девијантним појавама се бори свакодневно у овом предузећу, поручују они

Из Националних паркова Црне Горе саопштили су да је бивши шеф Службе финансија ЈПНПЦГ Драган Ђукић дошао ненајављен и без дозволе Управе предузећа ушао у просторију кабинета за финансије да врши притисак на запослене поводом Завршних финансијских рачуна за претходну годину док је он био шеф.

-Сједио је са службеницом за рачуноводство која му је раније била подређена и која је по функцији била укључена у израду Завршних рачуна за претходну годину. И након упозорења директора Александра Булатовића да напусти просторију исти је то одбио. На овај начин се вршио директан притисак и утицај како на запослене тако и нови менаџмент. Имајући у виду да због низа финансијских неправилности и нејасноћа уочених од момента ступања на функцију, до данас, нови менаџмент је преузео све акције утврђивања пропуста како би се утврдила истинитост и чињенично стање- навели су из НПЦГ.

Додају:"Указујемо да је због незаконитог пословања које је евидентирао садашњи менаџмент предата и кривична пријава  Специјалном државном тужилаштву, поступак је у току и очекујемо да надлежни инспекцијски органи уђу у предузеће и изврше детаљну контролу и утврде све неправилности. Овај поступак тумачимо као покушај прикривања одговорности за све пропусте и неправилности у пословању претходног менаџмента"

-Нови менаџмент на овај начин презентује јавности и надлежним институцијама са каквим девијантним појавама се бори свакодневно у овом предузећу- поручују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
НПЦГУПАД
19. april 2024 12:05