НТО са агенцијама из Србије / - фото: НТО
14/05/2022 u 17:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НТО са наjзначаjниjим агенциjама из Србиjе: Примијећено веће интересовање за сезону

Након састанка са агенциjама из Србиjе, примjећено jе веће интересовање за предстоjећу сезону и то за приморску, централну и сjеверну региjу

Представници Националне туристичке организациjе Црне Горе (НТО) сусрели су се у Будви са представницима туристичких агенциjа Србиjе коjи ових дана бораве у радноj посjети Црноj Гори, саопштено је из НТО.

Како се наводи, туристичка агенциjа Плана Тоурс, коjа jе главни организатор ове посjете, са своjим партнерима, туристичким агенциjама из градова широм Србиjе, коjе у своjоj понуди имаjу Црну Гору, обилази хотеле на Будванскоj, Барскоj, Улцињскоj и Новљанскоj ривиjери.Том приликом организован jе радни ручак у хотелу Палас са представницима Националне туристичке организациjе гдjе jе било риjечи о заинтересованости туриста Србиjе за љетњу туристичку понуду Црне Горе.

Из НТО додају да је након састанка са агенциjама из Србиjе, примjећено веће интересовање за предстоjећу сезону и то за приморску, централну и сjеверну региjу.

Власник Плана Тоурс, jедне од наjзначаjниjих агенциjа на тржишту Србиjе, Милан Васић истакао jе да jе интересовање туриста из Србиjе за Црну Гору претходне године било на изузетном нивоу, а очекуjе да ће ова сезона бити jош успjешниjа.

- Данас смо довели групу од 45 агенциjа, а током ове посjете ћемо обићи двадесет хотела и десетак приватних обjеката, након чега очекуjемо већу продаjу за предстоjећу сезону. Jако смо задовољни услугом у хотелу, а jедина замjерка се односи на висину циjена авио карата због поскупљења горива. Очекуjемо наjављено отварање диjела аутопута од Колашина до Подгорице, те очекуjемо да ће већи броj туриста доћи због боље повезаности друмског саобраћаjа, казао jе Васић.

Представница туристичке агенциjе Аска из Ваљева, Вера Драгоjловић каже да су након ублажавања ковид мjера путници почели да се враћаjу на црногорско приморjе.

- Сличност jезика, навика на одређене смjештаjне капацитете и гостољубивост су фактори коjи стално враћаjу туристе из Србиjе у Црну Гору. Вjеруjемо да ће ове године интересовање за Црну Гору бити огромно jер чак и у периоду предсезоне имамо велико интересовање - поручила jе Драгоjловић.

Како су казали из НТО, састанку су присуствовали представници туристичких агенциjа из Београда, Ваљева, Ниша, Ужица, Суботице, Новог Пазара, Крагуjевца, Смедерева и других градова широм Србиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 16:22