NTO CG predstavili aktivni turimaz u Crnoj Gori / - NTO
19/02/2024 u 09:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NTO u Minhenu: Oduševljavaju prirodni pejzaži i raznovrsne aktivnosti Crne Gore

Najveće interesovanje posjetilaca bilo je usmjereno ka različitim mogućnostima kampovanja, obilasku pješačkih i biciklističkih staza, te istraživanju netaknute prirode sjevera Crne Gore, navode iz NTO CG

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) predstavila je turističku ponudu destinacije na Međunarodnom specijalizovanom sajmu za aktivni turizam u Minhenu – jednom od najposjećenijih sajmova u južnom dijelu Njemačke koji je okupio preko 140 hiljada posjetilaca.

Tokom pet dana trajanja sajma, najveće interesovanje posjetilaca bilo je usmjereno ka različitim mogućnostima kampovanja, obilasku pješačkih i biciklističkih staza, te istraživanju netaknute prirode sjevera Crne Gore. Posjetioci su sa oduševljenjem isticali ljepotu prirodnih pejzaža i raznovrsne aktivnosti koje destinacija nudi.

- Naša kompanija broji oko 22 miliona članova koji ličnim prevozom posjećuju Evropu i svijet. Iako zaposleni ADAC imaju dosta informacija o Crnoj Gori, počev od marta ove godine planirana su 3 treninga kako bi se detaljnije upoznali sa istorijom, gradovima, gastonomskom ponudom destinacije i još mnogo toga - kazala je Enela Markja ispred kompanije ADAC.

Crna Gora je dodatno predstavljena na glavnoj bini najveće radio televizijske stanice u Bavarskoj – BR TV, ističući njene posebnosti i raznolikosti u pogledu aktivnog odmora. Osim toga, crnogorski štand je posjetio i voditelj njemačke radio stanice Sunray, Torsten Gehrke, koji će posjetiti Crnu Goru i slušaocima predstaviti sve mogućnosti koje nudi.

- Planiramo naš odmor od Italije, Grčke, pa sve do Crne Gore. Mislim da će ovo biti predivno iskustvo u Crnoj Gori. Zemlja sa toliko predjela, plaža, nacionalnih parkova i planinskih vrhova, mora biti zanimljiva. Siguran sam da će biti zabavno voziti se kroz Crnu Goru, a nadam se da će se dopasti našim slušaocima i da će je posjetiti - poručio je Gehrke.

Lokalne turističke organizacije, turistička privreda i strateški partner NTO CG – nacionalna avio kompanija Air Montenegro, pružili su posjetiocima sve potrebne informacije o letovima, turističkim atrakcijama, smještaju, gastronomiji i avanturističkim aktivnostima koje mogu iskusiti u Crnoj Gori.

- Air Montenegro je ove godine prvi put na sajmu u Minhenu gdje smo imali priliku da predstavimo našu novu predstojeću liniju Podgorica – Minhen koja kreće od juna ove godine, kao i postojeću liniju Podgorica – Frankfurt. Zadovoljni smo interesovanjem ovog tržišta za Crnu Goru - kazala je rukovoditeljka marketinga Air Montenegra, Mina Muković Radonjić.

U sklopu sajma, nacionalna avio kompanija Air Montenegro je u saradnji sa NTO CG organizovala nagradnu igru za posjetioce sajma u okviru koje su dodijeljene dvije povratne karte na relaciji Minhen – Podgorica. Dobitnica nagradne igre, Bopple Viktoria, ističe da nikad nije bila u Crnoj Gori te da se raduje ovom putovanju i novom iskustvu.

Direktor turističke organizacije Prijestonice Cetinje i član Izvršnog odbora NTO CG, Nikola Jablan, poručuje da je posebnu pažnju posjetilaca sajma privukla žičara Kotor – Lovćen, prirodne ljepote nacionalnih parkova Lovćen i Skadarsko jezero, kao i Lipska pećina.

- Crna Gora ima ogroman prirodni potencijal za razvoj aktivnog turizma. Potrebno je intenzivnije raditi na stvaranju preduslova, u prvom planu razvoju putne infrastrukture i povezivanju avio linijama između Crne Gore i Njemačke - kazao je Jablan.

Sabina Ramović ispred turističke agencije RAMS kazala je da drugi put učestvuje na ovom sajmu, te da se radi o veoma interesantnom tržištu.

- Učešće na prethodnom sajmu se pokazalo veoma uspješno. A ono što je zanimljivo jeste da u odnosu na sajam prošle godine, sada njemački turisti mnogo više znaju o Crnoj Gori i kako žele da iskoriste svoj odmor - rekla je Ramović.

Na sajmu je svoju ponudu predstavio strateški partner NTO CG – nacionalna avio kompanija Air Montenegro, lokalne turističke organizacije Mojkovca, Bara, Ulcinja i Cetinja, Nacionalni parkovi Crne Gore, Eneida apartmani, kao i turističke agencije Rams i Balkan Adventure.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 06:30