Фото: НВО Спас илустрација / - Фото: НВО Спас
09/11/2021 u 12:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НВО Спас: Чланови Владе да дају допринос у удомљавању напуштених паса и мачака

Из ове НВО истичу да код њихових волотера има и више од 33 животиње које чекају удомљење, али су за Кордић изабрали њих петоро

Невладина организација "сПас" позвала је главног преговарача Зорку Кордић да заједно са осталим члановима Владе дају допринос у промоцији удомљавања напуштених паса и мачака.

 - Обраћамо Вам се у нади да ћете се одазвати нашој кампањи #ВладинЉубимац и показати разумијевање за бездомне и напуштене животиње.  Позивамо Вас да, испред Канцеларије за европске интеграције а заједно са осталим члановима Владе Црне Горе дате свој допринос у промоцији удомљавања бездомних и нерасних паса и мачака - наводе они.

Из ове НВО истичу да код њихових волотера има и више од 33 животиње које чекају удомљење, али су за Кордић изабрали њих петоро.

 - С обзиром да су неке од европских вриједности и хуман однос према животињама позивамо Вас да нам помогнете да те вриједности ширимо личним примјерима.   Ових пет слаткиша се налазе у Даниловграду који, попут свих градова у Црној Гори, нема системски одговор на проблем прекобројне популације мачака. Апелујемо на Вас да својим ауторитетом и знањем, а у односу на чланице ЕУ које су на најбољи начин ријешиле овај проблем, помогнете да нашу земљу придружимо земљама које су препознате као пет френдли круелти фри земље - додају они.

Такође, позивају Кордић да искористи свој ауторитет како би остали чланове Владе одговорили на допис који су, заједно са неколико других НВО, упутили у марту и у ком предлажу рјешења за неке од проблема са којима се организације свакодневно суочавају у настојању да учине животе бездомних животиња бољим. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 01:13