/ - PHOTO BY KELLY SIKKEMA ON UNSPLASH
27/04/2022 u 15:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НВО "Удружење родитеља": Хитно пронаћи рјешење да би дјеца била безбједна

Из Удружења Родитељи казали су да је сваком здраворазумном бићу апсолутно несхватљиво да школе и вртићи могу постати најнебезбједнија мјеста за боравак

 Удружење Родитељи позвало је институције надлежне за безбједност у држави да хитно пронађу рјешење за пријетње о постављеним бомбама у образовним установама, и искористе сва расположива средства да се открије ко стоји иза данашње, али и претходних монструозних дојава, јавља МИНА.

Из Удружења Родитељи казали су да је сваком здраворазумном бићу апсолутно несхватљиво да школе и вртићи могу постати најнебезбједнија мјеста за боравак.

-Не можемо да се не запитамо зашто је постало толико једноставно направити општу пометњу и хаос у, овог пута, читавој држави- каже се у саопштењу Удружења.

Наводи се да, због свега што се дешава, не чуде предлози родитеља да се бојкотује настава у образовним установама све док се не обезбиједи сигуран амбијент за дјецу и наставнике.

-Особе које су се на овај начин осмјелиле да пријете нашој дјеци морају хитно да буду пронађене и одговарају за овај апсолутно неприхватљив чин, а само тако се може послати јасна порука да ће сви који се усуде да ураде слично бити брзо пронађени и строго санкционисани- каже се у саопштењу.

Из Удружења су апеловали на образовне установе да на вријеме и адекватно обавјештавају родитеље о свим информацијама које се тичу безбједности дјеце, јер су данас, у недостатку правовремених информација, били суочени са додатним страхом и паником.

Они су апеловали и на медије да објављују провјерене информације, како би се степен панике свео на најмању могућу мјеру.

-Показало се да управо непровјерене информације доприносе додатном страху и његовом ширењу-додаје се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 20:16