/ - PHOTO BY ANTON ON UNSPLASH
29/12/2021 u 11:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НВО Угоститељи: Затварање локала имаће катастрофалне посљедице

Из те НВО су казали да су непријатно изненађени могућношћу да би Влада могла да донесе ту одлуку

Затварање локала имаће катастрофалне посљедице на угоститеље и запослене, оцијенили су из невладине организације (НВО) Угоститељи Црне Горе и позвали Владу да то не дозволи, а надлежне да санкционишу све који не поштују мјере.

Из те НВО су казали да су непријатно изненађени могућношћу да би Влада, свега неколико дана уочи Нове године, могла да донесе одлуку о затварању угоститељских објеката.

- Угоститељи су сада у непријатној и неизвјесној ситуацији, јер су готово сви продали аранжмане за дочек, а затварање локала током предстојећих новогодишњих и божићних празника је удар на све нас који хранимо породице од овог хљеба- каже се у саопштењу.

Наводи се да ће то за посљедицу имати гомилање губитака, али и смањење у пуњењу буџета државе.

- Сви смо обезбиједили и одређене залихе хране које ће, по свему судећи пропасти, па се питамо ко ће нам надомјестити штету- додаје се у саопштењу.

Угоститељи су, како наводе, разочарани што надлежни ни овог пута нијесу имали слуха за њих, па је изостао дијалог, као и много пута до сада. Они су казали да су сигурни да би кроз заједничке разговоре могли доћи до компромиса у интересу свих, умјесто што, како су навели, поново власт дискриминише и затвара само угоститеље, као да су једини узрок ширења инфекције.

Из НВО Угоститељи су додали да су свјесни да је здравље на првом мјесту, али да нико не може себи дозволити луксуз да не ради двије седмице, јер ће то за многе бити велики удар, због чега ће морати да затворе локале и отпуштају раднике.

-Апелујемо на Владу да не дозволи затварање угоститељских објеката током празника, али и на надлежне да санкционишу све наше колеге које не поштују мјере које су на снази, јер је повољна епидемиолошка ситуација у интересу свих- каже се у саопштењу.

Наводи се да угоститељи током празника очекују веће промете, што значи и веће приходе по основу пореза који се сливају у државну касу од које се финансира државна администрација, а затварање ће, како су казали, имати катастрофалне посљедице и за њих и за државу.

- Још једном позивамо надлежне да преиспитају ову одлуку прије него сто начине катастрофалну штету и нама и њима- додаје се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:34