vlada cg ilustracija / - VLADA CG ILUSTRACIJA
29/05/2023 u 15:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obezbijeđena sredstva za učešće učenika na olimpijadama znanja u Japanu, Mađarskoj, Indoneziji i Sloveniji

Pored ostalog, kako ističu, donijeto je više zaključaka kojima je nadležnim institucijama omogućeno da efikasno operacionalizuju nabavku avio karata za odlazak naših timova na ova značajna međunarodna takmičenja

Vlada je na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, usvojila Informaciju o organizovanju međunarodnih olimpijada za učenike srednjih škola za 2023. godinu i, tim povodom, donijela neophodne zaključke kojima je obezbijeđeno ukupno 44.000 eura za učešće najboljih crnogorskih učenika na međunarodnim takmičenjima.

- Ovim su otklonjene određene administrativne prepreke i stvoreni uslovi za odlazak naših timova na: Međunarodnu matematičku olimpijadu u Čibi (Japan) za sedam članova, kao i za po šest članova na Međunarodnu olimpijadu iz fizike u Tokiju (Japan), Međunarodnu olimpijadu iz geografije u Bandungu (Indonezija), Međunarodnu informatičku olimpijadu u Segedinu (Mađarska), te Balkansku informatičku olimpijadu u Sloveniji - saopštili su iz Vlade.

Pored ostalog, kako ističu, donijeto je više zaključaka kojima je nadležnim institucijama omogućeno da efikasno operacionalizuju nabavku avio karata za odlazak naših timova na ova značajna međunarodna takmičenja.

- Ispitni centar je prethodno obezbijedio učešće ekipa na: Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Antaliji, Međunarodnoj olimpijadi iz biologije u UAE i Međunarodnoj olimpijadi iz hemije u Švajcarskoj, čime su potrošena budžetska sredstva za ovu namjenu. Na predlog Ministarstva prosviete, Vlada je danas, na telefonskoj sjednici obezbijedila dodatna sredstva za učešće timova za olimpijadama u Japanu, Mađarskoj, Indoneziji i Sloveniji - napominju iz Vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:02