/ - MINISTARSTVO ODBRANE CRNE GORE
26/04/2022 u 14:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Објављен оглас за упис на војну академију у Аустрији

Како су навели, Терезијанска војна академија је једна од најстаријих војних академија на свијету

Министарство одбране објавило је оглас за избор једног кадета или кадеткиње за образовање на Терезијанској војној академији у Аустрији, смјер логистика, почев од студијске 2022/2023. године, преноси МИНА.

Како је саопштено из тог ресора, неопходно је да су кандидати црногорски држављани, не млађи од 18 година, као и да су завршили или су у завршном разреду средње школе.

-Почетком образовања изабрани кандидат стиче звање кадета, а по завршетку прима се у службу у Војсци Црне Горе, без јавног огласа, у почетном чину официра- каже се у саопштењу.

Наводи се да Министарство обезбјеђује бесплатно образовање, као и мјесечна новчана примања, а кадет или кадеткиња имају бесплатан смјештај и храну у интернату Академије.

Из Министарства су појаснили да образовање на Терезијанској војној академији траје пет година.

-Припремну годину за учење њемачког и енглеског језика, једногодишњи официрски курс и три године академских студија- прецизирали су из тог ресора.

Како су навели, Терезијанска војна академија је једна од најстаријих војних академија на свијету.

-Основана је 1751. године. Налази се у Бечком Новом Мјесту (Wиенер Неустадт), у згради тамошњег дворца, који потиче из средњег вијека- каже се у саопштењу Министарства.

Текст огласа, у којем су наведени општи и посебни услови за кандидате, права и обавезе будућег кадета или кадеткиње, потребна документација, као и пријавни образац и методологија за спровођење јавног огласа, објављени су на линку хттпс://www.гов.ме/цланак/јавни-оглас-са-пријавним-обрасцем-и-метедологија

-Оглас је отворен до 20. маја- додаје се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 22:13