Ronioci Regionalnog Ronilačkog centra iz Bijele / - REGIONALNI RONILAčKI CENTAR BIJELA
20/05/2023 u 10:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obuka ronilaca za forenzička ronjenja i istraživanja u Holandiji

Obuka je podrazumijevala i razmjenu iskustava sa profesionalcima iz Holandije u ronjenju u zagadjenim vodama, brzim rijekama kao i dubinskim ronjenjima uz korisćenje gasnih mješavina

Tim profesionalnih ronilaca Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele upravo se vratio sa obuke koju su pohadjali na Akademiji za foreznička ronjenja i istraživanja u Holandiji.

image

Ronioci Regionalnog Ronilačkog centra iz Bijele

- REGIONALNI RONILAčKI CENTAR BIJELA

- Naši profesionalci su upoznali nove sisteme podvodne pretrage terena u cilju pronalaženja nestalih lica uz korišćenje novih tehnologija praćenih satelitskim navodjenjem kao i nove načine  pretrage u brzim vodama čija implementacija podiže bezbijednost ronilaca na veći nivo. Tokom usavršavanja naši ronioci su ovladali tehnologijama korišćenja najsavremenijih  podvodnih ROV vozila, novih sistema podvodnih detektora kao i novim postupcima forezničke obrade podataka i čuvanje pronadjenih dokaza na tijelima stradalih lica ili u slučajevima odbačenih ubojnih sredstava koji su predmeti krivičnih dijela - saopšteno je iz Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele.

image

Ronioci Regionalnog Ronilačkog centra iz Bijele

- REGIONALNI RONILAčKI CENTAR BIJELA

Obuka je podrazumijevala i razmjenu iskustava sa profesionalcima iz Holandije u ronjenju u zagadjenim vodama, brzim rijekama kao i dubinskim ronjenjima uz korisćenje gasnih mješavina.

- Ovim usavršavanjem naši ronioci podižu nivo osposobljenosti na još veći stepen i povećavaju efikasnost djelovanja u situacijama kada je gradjanima neophodna pomoć u cilju spašavanja ljudskih života i materijalnih dobara na vodama kao i u  traganju za stradalim licima - navodi se u saopštenje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:55