Foto ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
11/11/2022 u 08:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Od danas prijave za Program stručnog osposobljavanja

Kako su naveli, stručno osposobljavanje traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem

Prijavljivanje korisnika za Program stručnog osposobljavanja lica sa visokim obrazovanjem počeće danas i trajaće do 10 decembra.

Iz Ministarstva prosvjete kazali su da se budući korisnici Programa mogu prijaviti elektonskim putem, preko portala www.euprava.me.

- Pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje - objasnili su iz Ministarstva.

Kako su naveli, stručno osposobljavanje traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

Iz Ministarstva prosvjete su rekli da se informacija o procedurama prijavljivanja nalazi na internet stranicama eUprave, Uprave za ljudske resurse, Zavoda za zapošljavanje i tog resora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 22:22