/ - MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNOG STARANJA
23/02/2023 u 15:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Od ponedjeljka prijem korisnika u Domu za stara lica u Nikšiću

Pored smještaja ustanova nudi niz drugih usluga i povoljnosti za starije osobe kao što su fizioterapija, radno-okupaciona terapija, primarna zdrastvena zaštita, usluge frizeraja, šnajderaja

U okviru Regionalnog stambenog programa završen je Potprojekat MNE 6 „Izgradnja Doma za stara lica u Nikšiću“, koji će vršiti prijem korisnika od ponedjeljka, 27. februara 2023. godine, dok je svečano ortvaranje planirano sredinom marta, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja

Zainteresovani građani mogu podnijeti zahtjev za prijem u Centru za socijalni rad ili direktno u Domu.

- Građevinski radovi na objektu su počeli 16. septembra 2019. godine, ukupna vrijednost projekta iznosi 4.778.505 eura, od čega su donatorska sredstva 3.376.879 eura, a nacionalna kontribucija 1.401.626 eura, navodi se u saopštenju.

Nova institucija u sistemu socijalne zaštite zvanično je osnovana 8. maja 2020. godine, nakon čega je Ministarstvo rada i socijalnog staranja stvorilo administrativne uslove za rad ustanove u punom kapacitetu zaključno sa izdavanjem licence za rad.

- Dom čini pet objekata, četiri paviljona za smještaj i upravnu zgradu sa ukupno 208 smještajnih jedinica, od kojih su 104 za raseljena i interno raseljena lica, a 104 za crnogorske građane, dodaje se u saopštenju.

Pored smještaja ustanova nudi niz drugih usluga i povoljnosti za starije osobe kao što su fizioterapija, radno-okupaciona terapija, primarna zdrastvena zaštita, usluge frizeraja, šnajderaja i sl.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:33