Боровинић Бојовић / - SASAMATIC
14/11/2021 u 16:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Од сјутра забрањене прославе, свадбе и рад ноћних клубова

Боровинић Бојовић навела да се боравак у кућама и становима препоручује само члановима истог домаћинства

Новим епидемиолошким мјерама, које ће бити на снази од сјутра, забрањују се се прославе Нове године, свадбе на отвореном и у затвореном, као и рад ноћних клубова.

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић казала је у петак, на конференцији за новинаре, да се важеће епидемиолошке мјере нијесу ни поштовале ни контролисале, и да класичног закључавања више нема јер је фокус на вакцинацији.

Боровинић Бојовић је рекла да се новим мјерама забрањује организовање прослава Нове године на отвореном, односно концерти и масовна окупљања, организација свадби на отвореном и затвореном простору, као и рад ноћних клубова.

Она је казала да се рад угоститељских објеката ограничава до поноћи, и да је забрањено организовање ученичких екскурзија и излета, приватних прослава и рођендана.

Боровинић Бојовић навела да се боравак у кућама и становима препоручује само члановима истог домаћинства.

 - Влада и даље разматра могућност да се од 1. децембра уведе обавеза посједовања националне дигиталне ЦОВИД потврде за комплетну јавну управу - здравство, просвјету, Управу полиције и Војску -  рекла је Боровинић Бојовић.

Она је казала да ће, ако те мјере буду усвојене, национална ЦОВИД потврда бити нужна и за улазак у јавни превоз, тржне центре, теретане, пословне просторе и зграде у којима ђелатност обављају више од три привредна друштва, односно предузетника, и у објекте површине преко хиљаду метара квадратних у којима се обавља трговина на мало непрехрамбене робе.

 - Увођење ковид потврде није осмишљено да се крше нечија права већ да се спашавају нечији животи - истакла је Боровинић Бојовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 08:24