/ - FOTO ILUSTRACIJA
03/07/2023 u 10:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odabrani finalisti "Social impact award (SIA)" programa

Timovi će u narednom periodu raditi na ličnom i profesionalnom razvoju, umrežavati se sa vršnjacima i biznis zajednicom, dobiti mentorsku podršku i proći set edukativnih radionica, posebno prilagođenim za njihove društvene biznise

Odabrano je 10 finalnih timova koji će u naredna tri mjeseca imati priliku da rade na razvoju svojih ideja u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Social Impact Award (SIA).

- Ideje koje su na osnovu kriterijuma inovativnosti, stepena društvenog uticaja i izvodljivosti izabrane da budu dio finalnog procesa su: Code Red - edukativna i zabavna video igra koja simulira realne vanredne situacije, Zanati.me - veb portal na kome je moguće da sve zanatlije objave usluge i djelatnost koje nude, ParkMeUp- online platforma na kojoj se povezuju vlasnici privatnih parking mjesta sa onima koji ih trebaju, Zalij.me - personalizovan proizvod koji sam zaliva saksijske biljke uz pomoć Arduino senzora, Visit village - platforma za povezivanje poljoprivrednih gazdinstava sa stanovništvom koje nema poljoprivrednu aktivnost, Stay Safe - projekat obuhvata podizanje informisanosti mladih ljudi o HIV infekciji, Skill Time - aplikacija višestruke namjene koja sadrži kurseve iz različitih oblasti, Osvojivrhove.me aplikacija koja omogućava razvitak planinarskog turizma, Pametne hranilice za kućne ljubimce - automatizovane hranilice za kućne ljubimce, pomoću kojih vlasnici mogu da ostavljaju svoje ljubimce kod kuće bez brige ko će ih i kada nahraniti, Bioteh-micropropagation kompanija koja se bavi sadnjom tj. umnožavanjem bezvirusnog sadnog materijala- navodi se u saopštenju.

Timovi će u narednom periodu raditi na ličnom i profesionalnom razvoju, umrežavati se sa vršnjacima i biznis zajednicom, dobiti mentorsku podršku i proći set edukativnih radionica, posebno prilagođenim za njihove društvene biznise.

Tri najbolja tima očekuje i početni kapital u iznosu od po 1.500 eura koji uz programsku podršku, obezbjeđuje Erste Bank AD Podgorica. Finalistima je omogućen i besplatan put na Medunarodni SIA Samit koji se ove godine održava u Beogradu. Dodatno, biće nagraden i četvrti tim koji bira online zajednica putem SIA veb sajta, a nagradu koju osvaja je mentorska podrška i put na Međunarodni SIA Samit sa tri prva pobjednička tima.

- Ponosni smo na činjenicu što će finalisti za mentorke i mentore imati već prepoznate eksperte u svojim oblastima rada i koji će naše timove voditi kroz narednu fazu takmičenja. Podršku takmičarima pružiće: Batrić Krvavac - osnivač startupa Pillbie, Bojan Tesić- suosnivač i tehnički direktor startupa Uhura Solutions, Danka Ćetković - osnivačica NLP Network-a, Darko Saveljić - vlasnik farme magaraca Martinici, Eleonora Albijanić - specijalista za eksternu komunikaciju u Sektoru za korporativne komunikacije Elektroprivrede Crne Gore, Elvira Hadžibegović - predsjednica NVO Forum MNE, Filip Lazović - zamjenik generalnog sekretara Unije poslodavaca Crne Gore, Ilija Kaluđerović - direktor Mont Way-a, Sara Ivanović Božović - marketing menadžerka Jugopetrol AD i Uroš Bulatović - predsjednik Unije mladih preduzetnika Crne Gore- navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:56