/ - Весна Вучковић
14/06/2023 u 16:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odgođena sjednica: O kandidaturi Vučković 3. jula

Vučković je početkom septembra 2021, odlukom Sudskog savjeta, imenovana za vršiteljku dužnosti predsjednika Vrhovnog suda do izbora novog predsjednika

Sudski savjet nije danas obavio intervju sa kandidatkinjom za predsjednicu Vrhovnog suda Crne Gore Vesnom Vučković, a sjednica je odgođena za 3. jun.

Sudski savjet će tada na sjednici takođe donijeti odluku o kandidaturi Vučković, koja se jedina prijavila na javni oglas raspisan u novembru prošle godine, piše portal RTCG.

Upravni sud poništio je nedavno akt koji je Vrhovni sud 19. januara uputio Sudskom savjetu, a u kojem se navodilo da predlog kandidature Vučković za izbor predsjednika Vrhovnog suda nije utvrđen.

Opštoj sjednici Vrhovnog suda, na kojoj je Vučković predstavila program rada, prisustvovalo je 15 sudija, od kojih je 12 glasalo da ona bude predložena za čelnu poziciju, što, kako je tada saopšteno, nije bilo dovoljno.

Upravni sud je obrazložio da je Vrhovni sud propustio da na pravi način odredi pitanje dvotrećinske većine, jer ju je računao u odnosu na ukupan broj sudija koji iznosi 19.

Upravni sud je donio presudu kojom je Vučković ipak predložena za čelnu poziciju u Vrhovnom sudu.

Vučković je početkom septembra 2021, odlukom Sudskog savjeta, imenovana za vršiteljku dužnosti predsjednika Vrhovnog suda do izbora novog predsjednika.

Vučković ukazala na neophodnost izmјena Zakona o Sudskom savјetu: Prioritet "crveni omoti" i evropski standardi

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2023 17:18