pres sdt i uprave policije / - SRDJAN BOLJEVIC
10/03/2022 u 16:36 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одлука Тужилачког савјета: Одбијен захтјев Катнића за одлагање одлуке о прекиду мандата

Донијет је План слободних тужилачких мјеста од марта 2022. до марта 2024.године, и одлука да се распише јавни оглас за избор три државна тужиоца

На данашњој сједници Тужилачког савјета донијета је одлуку о одбијању захтјева Миливоја Катнића за обустављање и одлагање извршења одлуке Тужилачког савјета Тс број 53/2022 од 17.2.2022.године. 

-На сједници Тужилачког савјета, којом је предсједавала в.д. Врховне државне тужитељке, Маја Јовановић,  између осталог, образоване су следеће комисије, и то: Комисија за оцјењивање, Комисија за тестирање, Комисија за притужбе на рад државних тужилаца у погледу законитости рада, Комисија за нормативну дјелатност, Комисија за трајно добровољно распоређивање,  Комисија која сачињава предлог оцјене програма рада, Комисија за разматрање  притужби државних тужилаца и руководилаца државних тужилаштава у вези угрожавања њихове самосталности  и Дисциплинско вијеће- наводе из ТС.

Осим тога,  утврђена  је Листа државних тужилаца за избор вијећа за оцјењивање.

Такође, донијет је План слободних тужилачких мјеста од марта 2022. до марта 2024.године, и  одлука да се распише јавни оглас за избор три државна тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици у поступку напредовања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:02