Janko Odović sa ambasadorom Kine Fan Kunom / Ministarstvo
24/11/2023 u 15:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odović - Fan Kun: Nastavak uspješne bilateralne saradnje između dvije države

Ambasador Fan Kun je istakao važnost razmjene iskustava i dobre prakse sa kineskim institucijama nadležnim za poslove prostornog i strateškog planiranja, u cilju postizanja balansiranog regionalnog razvoja

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović ugostio je ambasadora Republike Kine u Crnoj Gori Fan Kuna.

Ambasador Kun čestitao je Odoviću na imenovanju i izrazio nadu u nastavak uspješne bilateralne saradnje između dvije države.

Naglašavajući značaj ministarstva u smislu strateškog razvoja države, ambasador Kun je posebno istakao važnost razmjene iskustava i dobre prakse sa kineskim institucijama nadležnim za poslove prostornog i strateškog planiranja, u cilju postizanja balansiranog regionalnog razvoja. U tom kontekstu ambasador je posebno naveo planiranje u gradovima kao oblast u kojoj vidi značajan prostor za saradnju, sa akcentom na zaštitu životne sredine.

- Namjera mi je da organizujem nadležne institucije za planiranje u gradovima da posjete Crnu Goru kako bi organizovali obuke i treninge na ovu temu - kazao je ambasador.

Odović se zahvalio ambasadoru na podršci koju Kina pruža Crnoj Gori u smislu realizacije značajnih infrastrukturnih projekata i informisao ga o aktivnostima u fokusu novog ministarstva.

Povodom izgradnje nove ambasade Republike Kine, ministar je obećao punu podršku resora na čijem je čelu, tokom realizacije navedenog projekta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. februar 2024 01:58