Odović i Falten / - MDUP
08/12/2023 u 19:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odović najavio digitalizaciju katastra

Njemački ambasador Peter Falten najavio skori dolazak grupe njemačkih investitora i predstavnika njemačkih kompanija u Crnu Goru

Minstar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović sastao se danas sa Njemačkim abasadorom Peterom Feltenom. 

Odović je ambasadora Njemačke Petera Feltena upoznao sa planovima ministarstva, posebno digitalizacijom katastra nepokretnosti.

- Digitalizacijom katastra ćemo povećati ažurnost podataka, smanjujući administrativne procedure za izmjenu i upis podataka u te registre, učiniti ih lako dostupnim građanima i investitorima, te o svim pogodnostima za građane koji će biti sadržani u Zakonu o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, čime će se konačno staviti tačka na divlju gradnju. Krajnji cilj ovih izmjena je mogućnost da građani i investitori dobiju saglasnost za izgradnju u roku od 48h časova - istakao je odović.

Ovim aktivnostima Crna Gora će postati privlačna destinacija ozbiljnim investitorima, usljed povećanja stepena pravne sigurnosti, kao i pouzdanosti podataka sadržanim u javnim registrima, naglasio je ministar. Ove aktivnosti će takođe u velikoj mjeri doprinijeti transparentnosti u oblasti imovine javnih funkcionera, čime ćemo dati veliki doprinos u borbi protiv korupcije.

Ambasador Felten izrazio je zadovoljstvo najavljenim projektima Ministarstva i kazao da ga posebno raduje naklonost vlade prema biznis sektoru. Tim povodom najavio je skori dolazak grupe njemačkih investitora i predstavnika njemačkih kompanija u Crnu Goru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 00:53