Janko Odović / - SASAMATIC, VLADA
19/06/2024 u 20:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Odović: Novi zakon omogućiće legalizaciju preko 90 odsto objekata

Ministarstvo prostornog planiranja i urbanizma (MPPU) planira da kroz novi zakon omogući legalizaciju više od 90 odsto objekata, najavio je resorni ministar Janko Odović.

On je pojasnio da je plan da vlasnici porodičnih objekata do 300 metara kvadratnih nemaju troškova osim administrativnih u toku legalizacije. Odović je na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati MPPU, kazao da je resor na čijem je čelu finalizovao nacrt tri ključna zakona među kojima je i zakon o legalizaciji.

Prema riječima Odovića, uz pomoć kolega iz Hrvatske napravili su model koji će omogućiti legalizaciju preko 90 odsto nelegalnih objekata.

- Znamo da su prethodni zakon o legalizaciji i kampanja namamili građane da podnesu ogromna sredstva, plaćajući razne projekte, i mi ćemo ovim zakonom omogućiti da objekti za porodično stanovanje do 300 metara kvadratnih, nemaju praktično nikakve troškove osim administrativnog, koji je potreban za obradu zahjteva za legalizaciju - objasnio je Odović.

On je kazao da, imajući u vidu da su lokalne samouprave bile odgovorne za sprovođenje postupka o legalizaciji, planiraju da preduprijede potencijalne probleme tako što će osnovati agenciju koja bi se, kao drugostepeni organ, bavila time da postupak legalizacije bude brži.

- Da imamo dvostepenost odlučivanja, da ne mora građanin koji uđe u proces legalizacije, ako ne dobije odgovor od nadležnih, odmah da ide na sud i čeka postupak od ne znam koliko godina, da bi dobio odgovor, već će imati agenciju da o tome odluči - kazao je Odović.

Odović: Usvojena odluka o izmjenama i dopunama PUP Nikšić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jul 2024 18:15