Janko Odović / - SRDJAN BOLJEVIC
12/11/2023 u 20:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odović: Sloboda izražavanja nikada ne smije biti zloupotrijebljena u svrhu širenja mržnje

Crnogorsko društvo ne smije ostati nijemo na ovakve napade, te ne smijemo dozvoliti da retrogradni pojedinci na ovaj način blate bilo koga i truju naš javni prostor, kazao je ministar Odović

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović oglasio se povodom govora mržnje i mizoginije na račun uvažene profesorice Draginje Vuksanović Stanković sljedećom porukom: 

"Najoštrije osuđujem govor mržnje i mizoginiju čija je meta Draginja Vuksanović Stanković. Sloboda izražavanja nikada ne smije biti zloupotrijebljena u svrhu širenja mržnje. Crnogorsko društvo ne smije ostati nijemo na ovakve napade, te ne smijemo dozvoliti da retrogradni pojedinci na ovaj način blate bilo koga i truju naš javni prostor", napisao je Odović na mreži "X".

On se osvrnuo na riječi velikog Marka Miljanova koji je rekao da čojstvo znači čuvati drugoga od sebe, te da je ono iznad junaštva.

"Šteta što politički marginalac nikada nije naučio ovu lekciju. U ovakvim situacijama ne postoje političke ni bilo kakve druge razlike, te u ovoj situaciji izražavam punu solidarnost i podršku gospođi Vuksanović Stanković", naveo je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:04