Janko Odović sa Remonom Zakarijom / - MINISTARSTVO
15/11/2023 u 16:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odović-Zakari: EU fondovi dostupni za finansiranje projekata

Ministar je izrazio je nadu u što skoriju finalizaciju navedenih projekata i spremnost da se kroz zajedničku saradnju radi na razvijanju kapaciteta postojeće infrastrukture

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović sastao se danas sa Remonom Zakarijom, šefom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori, saopšteno je iz ministarstva.

- Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o stanju na projektima u pogledu upravljanja otpadom i proširenja sistema Regionalnog vodovoda - navodi se u saopštenju.

Gospodin Zakarija je informisao ministra o dostupnosti EU fondova preko kojih je moguće ostvariti finansiranje do 70 odsto projekta, dok je preostalih 30 odsto moguće realizovati kroz pozajmicu EBRD-a, kao i modelima pristupa ovoj pomoći.  

Ministar je izrazio je nadu u što skoriju finalizaciju navedenih projekata i spremnost da se kroz zajedničku saradnju radi na razvijanju kapaciteta postojeće infrastrukture.

Dogovoreno je i da se uskoro održi zajednički sastanak sa Ministrom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimirom Martinovićem, kao i predstavnicima Regionalnog vodovoda, na kojem bi bili razmotreni dalji modaliteti saradnje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:12