Са састанка / - фото: МПШВ
09/09/2021 u 09:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржан међуресорски састанак: Дефинисан модел за унапређење стања у Плантажама

На састанку је истакнут став Владе да се Плантаже, као препознатљив бренд Црне Горе, са преко 1100 запослених апсолутно мора сачувати.

У просториjама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, одржан jе међуресорски састанак са циљем израде модела и проналажења рjешења  како би се извршила наплата пореског дуга кроз конверзиjу у акциjски капитал друштва а што ће представљати докапитализациjу и повећање државног капитала у Плантажама.

Састанку су поред министра Александра Стиjовића, државне секретарке Николине Мишнић и секретара Миливоjа Саjичића, присуствовали директор пореске управе Александар Дамjановић, предсjедник одбора директора Плантажа Небоjша Вукасновић, државна секретарка Министарства економског развоjа Милена Липовина- Божовић и државни секретар министарства финансиjа и социjалног старања Бранко Крвавац.

image

Са састанка

- фото: МПШВ

Састанак jе одржан на инициjативу  Стиjовића са циљем да се сагледа комплетирана документациjа и дефинише модел докапитализациjе Плантажа, од стране Владе Црне Горе, чиме би се конвертовао порески дуг компаниjе у акциjски капитал и на таj начин би се Плантаже ослободиле диjела дуга за коjи  износи око 7,5 милиона еура. На оваj начин би се значаjно олакшало пословање и очувао наш наjзначаjниjи бренд. Министар Стиjовић jе такође нагласио да кроз ову конкретну мjеру држава шаље снажан сигнал да жели да очува Плантаже и да снажно стоjи иза компаниjе.

Директор пореске управе jе нагласио да се кроз оваj модел пореске обавезе Плантажа доводе на нулу што компаниjу враћа на биjелу листу дужника и значаjно се олакшава њихов даљи рад.

Министарство финансиjа и министарство економског развоjа су заjедничког става да jе ово пут коjим се растерећуjе пословање компаниjе и омогућава им се да остваре бољу основу за преговоре са кредиторима и са повjериоцима. Напоменули су да jе веома значаjно да се уложена средства  одмах враћаjу у буџет.

На састанку су договорени даљи кораци у складу са законским процедурама, као и обавезе поjединачних министарствава и Менаджмента Плантажа како би се планиране активности извеле до краjа.

Истакнут jе став Владе да се Плантаже, као препознатљив бренд Црне Горе, са преко 1100 запослених апсолутно мора сачувати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:53