/ KAMPANJA "ONA TREBA - ONA MORA"
28/10/2022 u 17:31 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održana kampanja za borbu protiv nasilja nad ženama „ONA treba – ONA mora“

Projekat se realizuje iz sredstava koja su na prošlogodišnjem konkursu Prijestonice Cetinje oprijedijeljena za podršku nevladinim organizacijama

Nevladino udruženje FLUX, pod pokroviteljstvom Prijestonice Cetinje, realizuje kampanju za borbu protiv nasilja nad ženama pod nazivom „ONA treba – ONA mora“.

Projekat se realizuje iz sredstava koja su na prošlogodišnjem konkursu Prijestonice Cetinje oprijedijeljena za podršku nevladinim organizacijama.

- Izložba umjetničkih radova koja je organizovana u okviru ovog projekta otvorena je danas, na Balšića pazaru, a paralelno sa njom započinje i kampanja na društvenim mrežama FLUX-a. Otvaranju izložbe prisustvovali su predstavnici Prijestonice Cetinje, sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Savo Borozan i saradnice zadužene za rad sa NVO- navodi se u saopštenju.

Cilj kampanje „ONA treba – ONA mora“ je aktuelizovanje nužnosti uspostavljanja rodno ravnopravnog društva, podizanje nivoa svijesti o problemu nasilja nad ženama, te da se korišćenjem umjetničkih i društveno odgovornih radova – angažovanih plakata, osnaže ranjive grupe da se javno i otvoreno govori o ovoj temi.

U prvoj fazi projekta izloženi su radovi sljedećih autorki koje su se direktno uključile u borbu protiv nasilja: Sandra Đurović, Maša Elezović, Iva Ivanović, Arijana Kadić, Ana Knežević, Ana Matić, Maša Mušikić, Suzana Pajović, Jadranka Simonović, Helena Tošić, Irena Vuković i Adela Zejnilović. Kustoskinja izložbe je Milena Pejović Eraković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:58