СА СЈЕДНИЦЕ / - ФОТО: ВЛАДА ЦГ
09/03/2022 u 14:50 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржана конститутивна сједница Координационог тима за заштиту и спашавање

Стање у превенцији и заштити од пожара и других катастрофа, са техничког аспекта, врло је слабо те је неопходно исто унаприједити, закључено је током дискусије

Координациони тим за заштиту и спашавање одржао је данас, 09. марта 2022. године конститутивну сједницу којом је предсједавала министарка одбране Оливера Ињац.

- Координациони тим, у сусрет предстојећој пожарној сезони, размотрио је информације достављене од стране Министарства унутрашњих послова и то Информацију о потреби унапређења стања Авио-хеликоптерској јединици Министарства унутрашњих послова и Информацију о потреби набавке средњег вишенамјенског хеликоптера - саопштено је из Владе.

Током дискусије закључено је да је стање у превенцији и заштити од пожара и других катастрофа, са техничког аспекта, врло слабо те да је неопходно исто унаприједити. У овом смислу биће упућена информација на усвајање Влади како би се заштитили животи људи и материјалне ствари у сусрет љетњој пожарној сезони.

Савјетник предсједника Владе, Војо Лаковић нагласио је важност системског рјешавања овог проблема, те истакао неопходност поштовања и реализације препорука Државне ревизорске институције у смислу вршења контролне ревизије успјеха на тему „Успјешност спровођења политике заштите животне средине у Црној Гори – заштита од шумских пожара“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:55