/ - фото: Министарство капиталних инвестиција
05/11/2021 u 20:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржана презентација "Дамена" поводом поморског линијског превоза у Бококоторском заливу

Расправљано је и о постојећим инфраструктурним и законским ограничењима у тој области

У Општини Тиват данас је одржан састанак између представника бокељских општина, Министарства капиталних инвестиција и холандске компаније Дамен, на тему могућности организовања поморског међуградског линијског превоза у Бококоторском заливу.

- Презентацију потенцијалног пројекта одржао је Петер Роберт, директор за развој нових бизниса у компанији Дамен, а састанку је присуствовао и Амбасадор Краљевине Холандије за Србију и Црну Гору, Јoost Reintјes. Из Министарства капиталних инвестиција састанку су присуствовали министар Младен Бојанић и државни секретар Зоран Радуновић, док су испред бокељских општина били присутни предсједник општине Тиват Жељко Комненовић и потпредсједник општине Владимир Арсић, предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић, као и потпредсједник општине Котор Синиша Ковачевић- наводе у саопштењу.

Државним и локалним званичницима том приликом представљени су резултати студије, израђене у претходном периоду, о предностима и исплативости оваквог пројекта у Боки.

Расправљано је и о постојећим инфраструктурним и законским ограничењима у тој области, те о могућим начинима превазилажења тих ограничења.

Након размјене ставова, договорено је да се разговори о овом пројекту између све три стране наставе у наредном периоду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:15