Za nas je pravo vrijeme / UZP Roma i Egipćana
21/01/2024 u 12:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održana radionica NVO "Udruženje za podršku Roma i Egipćana": "Za nas je pravo vrijeme"

Na radionici su učesnici upoznati i aktivno su učestvovali u svim aktivnostima tokom radionice u vezi diskriminacije, oblika diskriminacije, prevenciji, posljedicama, načinima zaštite i dr

NVO "Udruženje za podršku Roma i Egipćana" sprovodi projekat "Za nas je pravo vrijeme" u u okkviru kog je održana radionica na temu diskriminacije, namijenjena pripadnicima romsko - egipćanske populacije.

- Ovaj projekat je podržan kroz projekat "U pravo vrijeme – Podrška zaštitnicima/ama ljudskih prava i OCD u oblasti promocije ljudskih prava i razvoja demokratske političke kulture" koji realizuju nevladine organizacije NVO Juventas,  Help – Hilfe zur Selbsthilfe, Centar za monitoring i istraživanje – Cemi, Kvir Montenegro i Otvoreni centar Bona fide uz podršku  Delegacije Evropske unije kroz program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava za Crnu Goru 2022 (EIDHR) – ctr. 438- 535. Projekat je kofinansiran od Ministarstva javne uprave - saopštili su iz ove nevladine organizacije.

Radionicu je održala Vanja Šekularac, dipl. pravnica, a učesnici radionice bili su pripadnici romsko-egipćanske populacije iz Berana, naselja Riversajd.

Radionici su prisustvovali i koordinator i asistent projekta Sultan Beća i Nikola Raičević.

- Na radionici su učesnici upoznati i aktivno su učestvovali u svim aktivnostima tokom radionice u vezi  diskriminacije, oblika diskriminacije, prevenciji, posljedicama, načinima zaštite i dr. Dvije radionice su održane u ranijem periodu u naselju Talum, dok je ova radionica održana u naselju Riversajd istakao je asistent projekta Nikola Raičević - naveli su iz ove NVO.

Oni su se zahvalili organizaciji Juventas i drugima na finansiranju ovog projekta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:39