Savjet Radio televizije Crne Gore / Foto: LAZAR RUZIC
04/06/2023 u 20:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilaštvo formiralo predmet zbog reizbora Raonića

Savjet RTCG je u četvrtak ponovo na čelo javnog servisa postavio Raonića uprkos tome što je Viši sud njegovo imenovanja proglasio nezakonitim

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici po službenoj dužnosti formiralo je predmet nakon odluke Savjeta RTCG-a da ponovo imenuje Borisa Raonića za generalnog direktora Javnog servisa.

To je za portal Dan potvrdio rukovodilac ODT-a Duško Milanović.

Savjet je u četvrtak ponovo na čelo javnog servisa postavio Raonića uprkos tome što je Viši sud njegovo imenovanja proglasio nezakonitim. Stoga, ODT je pokrenuo postupak, kako bi utvrdili da li ima elemenata nekog krivičnog djela. 

U Media centru su nakon reizbora Raonića saopštili da su predsjednik i četiri člana i članice Savjeta RTCG-a sproveli pravno nasilje.

Advokat Tomović nakon odluke Savjeta RTCG: Poraz prava nad politikom

Takođe, Institut za medije je saopštio da ponovnim imenovanjem Raonića, i pored pravosnažne presude Višeg suda da je on nezaknito imenovan na tu dužnost, članovi koji su podržali takav izbor, doveli su u sumnju javnost čije interese zastupaju u medijskoj kući od ključnog značaja za demokratizaciju društva.

Podsjećamo, Viši sud u Podgorici donio je pravosnažnu persudu da je Boris Raonić u avgustu 2021. godine nezakonito izabran za generalnog direktora Javnog servisa RTCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:30