Ђуровић са Пековићем и Кликовцем / - Колаж Дан/ Генералштаб
05/06/2022 u 11:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Официри ВЦГ одлазе на школовање у САД

Генерал Ђуровић је истакао да вјерује да ће официри стећи нова знања и вјештине, која ће примијенити у даљем раду у Војсци Црне Горе након школовања, како би додатно допринијели јачању система одбране наше земље

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, састао се са поптуковником Митром Кликовцем и капетаном фрегате Жељком Пековићем, који ће бити упућени на школовања у престижним војним колеџима у САД.

Генерал је истакао да вјерује да ће официри стећи нова знања и вјештине, која ће примијенити у даљем раду у Војсци Црне Горе након школовања, како би додатно допринијели јачању система одбране наше земље.

- Потпуковник Кликовац похађаће Ратни колеџ Копнених снага САД у Пенсилванији. Та институција има традицију дужу од једног вијека и полазнике учи лидерским и стратешким вјештинама, како би били у стању да доносе одлуке на највишим нивоима, граде и усавршавају безбједносне снаге својих земаља.

Капетан фрегате Пековић биће упућен на Морнарички командни колеџ у Роуд Ајленду. Сваке године више од 40 представника држава из цијелог свијета добије прилику да изучава теме из области здружених војних операција, доношења одлука о националној безбједности, стратешког планирања и лидерства. Посебан акценат током школовања је на градњи повјерења и јачања сарадње између америчких и официра-полазника из других земаља - саопштено је из Генералштаба.

До сада је један официр Морнарице ВЦГ завршио то престижно усавршавање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:49