Милутин Ђуровић и Хајрудин Ђерекац / - фото: Министарство одбране
01/07/2021 u 12:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Официри Војске Црне Горе завршили школовања у Хрватскоj

Ђуровић jе казао да вјерује да ће стеченим знањима додатно унаприjедити капацитете наших оружаних снага

Начелник Генералштаба Воjске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, примио jе у посjету потпуковника Хаjрудина Ђерекарца и капетана корвете Владимира Тодоровића, коjи су успjешно завршили школовања на воjним образовним институциjама у Хрватскоj, саопштили су из Министарства одбране.

image

Милутин Ђуровић и Хајрудин Ђерекац

- фото: Министарство одбране

Ђерекарац се усавршавао на Ратноj школи „Бан Jосип Jелачић“, коjа образуjе официре у области  националних и  међународних политичких, безбjедносних и одбрамбених питања, планирању и управљању обрамбено-безбjедносним и воjним пословима на стратегиjском нивоу, те у подручjу одбране и националне безбjедности, умиjећа ратовања и воjне стратегиjе.

Тодоровић jе успjешно завршио Командно-штабну школу на Хрватском воjном училишту у Загребу.

image

Милутин Ђуровић и Владимир Тодоровић

- фото: Министарство одбране

– У питању jе образовна институциjа коjа школуjе официре за обављање командних, штабних и других дужности у националним и међународним командама, операциjама на боjишту, мировним операциjама, те за потребе других тиjела обрамбеног система на оперативном и стратегиjском нивоу – истичу из Министарства одбране.

Начелник Генералштаба jе истакао да jе поносан на успjехе официра ВЦГ током школовања у иностранству, нагласивши да вjеруjе да ће стеченим знањима додатно унаприjедити капацитете наших оружаних снага.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:41