Crnogorčević / - FOTO: FEJSBUK
12/01/2023 u 14:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Oglasila se Danica Crnogorčević: Sve i da mi stigne tužba, narod će skupiti novac za mene

Za ovih 30 godina pokazali su i dokazali da je za njih jedina vrijednost jeftino politikanstvo, mržnja i podjele koje stvaraju u narodu, kazala je pjevačica

Naša misija i naš cilj jeste Hristos, ljubav, vjera i nada – ovim riječima je pjevačica etno i duhovne muzike Danica Crnogorčević odgovorila na osude dijela javnosti u Crnoj Gori pošto je ispred hrama u Podgorici na Badnje veče otpjevala svoju interpretaciju crnogorske himne "Oj svijetla majska zoro".

Ministar u Vladi Srbije podržao Danicu Crnogorčević: Ostavite ženu na miru!

- Umjetnost pripada ljubavi a tamo gdje je ljubav tamo nema mjesta za mržnju, zavist i svađu. Trudili smo se do sada da nikad ne odgovaramo na njihove provokacije, prozivke, optužbe i vrijeđanja, tako da iz poštovanja prema novinarima koje je interesovala ova tema, htjeli smo da izađemo u susret. A što se tiče njih i njihovih komentara ne bih se posebno osvrtala na to, iz razloga što su za ovih 30 godina pokazali i dokazali da je za njih jedina vrijednost jeftino politikanstvo i mržnja i podjele koje stvaraju u narodu- rekla je Danica za Sputnjik.

Danilović stao u odbranu Danice Crnogorčević: Na noge se digli junaci i čistunci

U razgovoru za Blic kazala je da nije htjela da daje izjave za medije, jer su osude povodom interpretacije poslednji politički trzaji.

- Vidjeli su da njih nigdje nema i da gube konce. Ja tu himnu izvodim više od pet godina, a oni su se tek sada aktivirali - kazala je Danica.

Tvrdi da verzija numere koju je izvela postoji još iz 1863. i 1864. godine.

- Postoje pisani arhivski tragovi, rukom pisani stihovi himne. Nisam ništa izmislila, niti sam dodala strofe. Te strofe su postojale mnogo prije nas svih. Kada kažu Srbi u Crnoj Gori, to je pogrešno, vjerujte mi. Zna se ko su Crnogorci, to su Srbi. Nema potrebe da se naglašava Srbi u Crnoj Gori. Crnogorac je jednako Srbin -kazala je Danica. 

Pošto se po medijima pominjala i cifra od 20.000 eura za tužbu koja joj prijeti, Danica kaže da bi se narod okupio da skuplja novac za nju. 

- Tako da se ja ne brinem. Nema šta tu ni da se plaća, jer oni nemaju dokaze za ono što tvrde. Oni znaju da postoje arhivski tragovi, to nije nepoznato - tvrdi ona. 

Prema njenim riječima, njena ideja je nadovezana na ideju “Gorskog Vijenca”.

- A "Gorski Vijenac” počiva na Karađorđu, Kosovskom zavjetu i najljepšim vrijednostima kojima je naš narod obdaren. I za kraj  "Veseli se srpski rode" - zaključila  je Danica, najpopularnija pjevačica u Crnoj Gori. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:08