/ - KIŠA PG - FOTO: LAZAR RUŽIĆ (Arhiva)
18/11/2022 u 07:54 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Oprez zbog zbog mokrih i klizavih puteva

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-3, dionica Pljevlja-Metaljka, saobraćaj je obustavljen za sva vozila od 12 do 16 sati

U Crnoj Gori danas se saobraća po mokrim i klizavim putevima, vidljivost je mjestimično smanjena, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMS), prenosi MINA.

Oni su upozorili da su na dionicama duž klisura i usjeka mogući sitniji odroni.

-Savjetujemo opreznu vožnju prilagodjenu vremenskim i saobraćajnim uslovima i poštovanje pravila saobraćaja. Dodatna opreznost je neophodna na dionicama gdje je zbog radova izmijenjen režim vožnje-kaže se u saopštenju AMSCG-a.

Podsjeća se da je upotreba zimskih guma za sva motorna vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

-Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi(sniježne padavine, snjeg ,led ili poledica na putu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu, na svim točkovima- navode iz AMS.

Minimalna dubina šare na gumama koje se koriste u ovom periodu je četiri milimetra. Na auto putu posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno za sva vozila.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje – Špiljani, saobraćaj će zbog rekonstrukcije biti u prekidu od osam sati i trideset minuta do 11 sati i 30 mimuta i od 13 sati i 30 minuta do 16 sati i 30 minuta.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-3, dionica Pljevlja-Metaljka, saobraćaj je obustavljen za sva vozila od 12 do 16 sati.

Na putu M-3 Šćepan Polje-Nikšić sabraćaj će se obavljati jednom trakom naizmjenično na mjestu radova.

Na magistralnom putu M-1 dionica Debeli Brijeg-Meljine, lokalitet Sutorina, zbog sanacije potpornog betonskog zida, režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni od osam do 17 sati.

Od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:23